Kysymys:
Mikä on punaisen lipun merkitys Les Miserablesissa?
PriestVallon
2013-01-22 22:36:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kansa mellakoi kenraali Lamarquen hautajaisissa ja kun ihmiset hallitsevat barrikadeja, muutamat heistä heiluttavat punaisia ​​lippuja.

Oletan, että lippu on vallankumouksen symboli.

Onko punaisessa värissä jotain erityistä? Onko sillä mitään tekemistä ranskalaisen tricolorin punaisen osan kanssa?

Kolme vastused:
ghoppe
2013-01-23 02:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksityiskohtaisempi selvitys sille, miksi punaisesta lipusta tuli vallankumouksen symboli, on saatu tietolähteestä http://www.crwflags.com/fotw/flags/fr_revol.html#red. M. Pastoureaulta kirjassaan Les emblèmes de la France :

Heinäkuussa 1791 kuningas Louis XVI ja kuninkaallinen perhe yrittivät paeta Ranskasta tavallisina ihmisinä pukeutuneena . Heidät pidätettiin Varennesissa matkalla Saksaan. Usein sanotaan, että postitalon omistajan poika tunnisti kuninkaan kolikon jälkeen. Toiset sanoivat, että kuninkaalliset prinsessat tunnustettiin, koska he eivät kyenneet kävelemään oikein ilman palvelijaa auttamaan heitä. Pettäminen voi olla järkevämpi selitys.

Kuningas tuotiin takaisin Pariisiin. "Republikaanien vetoomus", joka vaati kuninkaan kaatamista, erotettiin Champ-de-Marsista, jossa Fête de la Fédérationia oli vietetty 14. heinäkuuta 1790.

Monet ihmiset kokoontuivat allekirjoittamaan vetoomuksen. Kun kokous muuttui mellakaksi 17. heinäkuuta, Pariisin pormestari Bailly käski nostaa punalipun, mikä tarkoitti tuolloin väkijoukon hajoamista. Kansallisvartijat ampuivat ilman varoitusta. Yli 50 mellakkaa kuoli, ja heitä pidettiin välittömästi vallankumouksen ensimmäisinä marttyyreina. Punaisesta lipusta, "vuodatettuna marttyyrien verellä", tuli vallankumouksen symboli sen alkuperäisen symboliikan kummallisella käänteellä.

Ranskan tricolorin sininen ja punainen osa on peräisin Pariisin lippu.

Travis
2013-01-22 22:40:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä Ranskan lipun punaisen osan kanssa.

Punaista lippua pidetään yleensä vasemmistopolitiikan ja vallankumouksen symbolina.

Otettu punalippu-wikipedia-sivulta:

Politiikassa punainen lippu on symboli sosialismista tai kommunismista tai joskus yleensä vasemmistopolitiikasta yleensä . Sitä on liitetty vasemmistopolitiikkaan Ranskan vallankumouksen jälkeen.

Sitä käytettiin ennen Ranskan vallankumousta kapinan symbolina. Otettu punaisen lipun tarinasta

Tämä (Ranskan vallankumous) ei ollut ensimmäinen kerta, kun punainen lippu nostettiin edustamaan sorrettujen vallankumouksellisia pyrkimyksiä . Punaista lippua ovat historiallisesti nostaneet kapinalliset luokat. Taisteluissa, jotka ravistelivat Rooman hallintoa ja lopulta kaatoivat sen, punainen lippu oli taistelunormi, jota orjat pitivät korkealla, mutta joilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kapina. Ja Saksan yli levinneissä suurissa talonpoikien kapinoissa - talonpoikien armeijat siirtyivät maan osasta toiseen nostamalla punaisen lipun keskellä.

Martin Rayala
2015-07-25 17:57:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Punainen lippu Les Miserablessa on tuotannon virtuaalihahmo, jolla on oma tarinan kaari. Se on ennustettu pienillä tavoilla kuten pöytäliina ja vaunu, pieni lippu ja sitten jättiläinen voittolippu, joka kokoaa mielenosoittajat, ja lopuksi traagisena muistutuksena, joka on pukeutunut barrikadin ruumiin lähelle. Lippu kasvaa koko kerroksittain edustamaan liikkeen kasvua ja on lopussa tunnustamassa mielenosoittajien kuoleman.

Mielenkiintoinen kommentti, mutta en usko, että se vastaa kysymykseen, koska OP kysyi tarkalleen, miksi lippu on ** punainen **.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...