Kysymys:
Edellyttävätkö laukausten tekeminen kiinteistön omistajan lupaa?
Allen R. Brady
2018-07-27 06:42:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeaikainen tarina Brady Bunch -talon myynnistä sai minut ajattelemaan muita kuuluisia kuvitteellisia asuntoja, kuten upeaa Wayne Manoria Batman -sarjassa, asuntoa rakennukset Seinfeld issä ja ystävät . Mietin erityisesti, tarvitaanko tosielämän rakennusten tai omakotien käyttöä pelkästään otosten luomiseen kiinteistön omistajan lupaa.

Tunnen sijaintijulkaisujen käsitteen, mutta ymmärrän, että näitä käytetään, kun kuvaat todella jonkun omaisuutta. Jos käytät kiinteistön kiinteää kuvaa vain sijainnin määrittämiseen, tarvitsetko lupaa? Jos on, kuinka pitkälle tämä ulottuu?

Esimerkiksi, jos elokuvantekijä tarvitsee julkaisun tietyn yksityisen kodin luovuttamiseksi keskeiseksi sijainniksi, pitäisikö hänen tehdä niin myös, jos hän näyttää useita koteja vain luoda sellainen naapurusto, jossa olet? Tarvitsisiko hän lupaa näyttää Empire State Building, jos se vain todistaa, että elokuva järjestetään New Yorkissa?

Aiheesta on tietysti sata erilaista muunnelmaa, mutta onko olemassa yleisiä nyrkkisääntöjä jota elokuvateollisuus havaitsee?

Kolme vastused:
Tetsujin
2018-07-27 13:40:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotta kommenttini muuttuisi hieman vastaukseksi ja jotta voisin sisällyttää kuvan, saatat löytää mielenkiintoisen ...

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on hieman erilaiset säännöt sotilastukikohdille ja lentokentille; mutta periaatteessa, niin kauan kuin kuvaat julkiselta paikalta, voit kuvata tai valokuvata melkein mitä haluat. 'Lupa kuvata' on tarkoitettu sinne, missä seisot, ei sinne, missä osoitat kameraa. Tarvitset vain omistajan luvan, jos olet kuvaamallasi omaisuudella.

Esimerkiksi - lupa vaaditaan ostoskeskuksen sulkemiseen ja Spitfiren sekä tusinan toisen maailmansodan Saksan armeijan kuorma-autojen pysäköimiseen sinne päiväksi. Kenenkään ei tarvitse saada melko näyttävää taustaa kuvaamiseen.
Tämä on TV-sarjan aloitusnäkymästä SS-GB.

enter image description here

Ja muuten tämän valokuvan ottaneen valokuvaajan ei tarvinnut lainkaan lupaa, eikä häntä voida yrittää pysäyttää muuten kuin seisomaan tiellä, missä hän yrittää ampua . Joskus näet tikkailla valokuvaajia, jotka yrittävät saada laukausta aktiivisista kuvauspaikoista, joukko turvapoikia seisoo edessä, heiluttaen loisteputkeitaan yrittääkseen pilata hänen laukauksensa. He eivät voi koskettaa häntä tai pakottaa häntä lähtemään millään tavalla.

Paulien vastauksesta ...

Rakennuksen voidaan myös katsoa edustavan yksilöä, yritys tai laitos, joten sinun on oltava varovainen, ettet käytä tätä yhdistystä tuotteiden tai palvelujen tukemiseen tai hyödyntämiseen; tai tavalla, joka voisi loukata tällaista henkilöä, yritystä tai laitosta.

Joskus he voivat ottaa vapauksia myös tätä ajatellen. Tämä on sama kohtaus näyttelystä, sen jälkeen kun CGI-tiimi oli ollut ahkera ...

enter image description here

Paulie_D
2018-07-27 13:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä tarvitset jonkun henkilön luvan

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa julkisiin tiloihin ...

Rakennuksen ulkopinnan kuvaaminen ei riko sen tekijänoikeuksia. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse rakennuksen omistajan tekijänoikeuksia sen ulkonäön kuvaamiseen, mutta sinun on ehkä hankittava asianomaiselta viranomaiselta tai kiinteistönomistajalta lupa sen mukaan, mihin olet fyysisesti sijoittanut kamerasi kuvaamiseen.

Rakennuksen voidaan myös katsoa edustavan henkilöä, yritystä tai laitosta, joten ole varovainen, ettet käytä tätä yhdistystä tuotteiden tai palvelujen tukemiseen tai hyödyntämiseen; tai tavalla, joka saattaa loukata tällaista henkilöä, yritystä tai laitosta.

Yksityisen omaisuuden kuvaaminen kuitenkin vaatii yleensä käyttäjän omistaja.

Jos haluat kuvata yksityisissä paikoissa, kuten asuinkiinteistöissä, sinun on haettava asia suoraan kiinteistön omistajalta.

Lähde


Yhdysvallat on samanlainen, mutta jokaisella osavaltiolla voi olla erilaiset vaatimukset julkiselle omaisuudelle ja tiloille.

Etelässä Kalifornia, Riverside County tarjoaa maksuttomia lupia ja sallii jopa ilmaisen kuvaamisen läänin omaisuudessa. Santa Monicassa voit ampua yksityisomistuksessa ilman lupaa, kunhan sinulla on kiinteistön omistajan lupa. Saat lisätietoja julkisen omaisuuden kuvaamisen kustannuksista ja vaatimuksista ottamalla yhteyttä kyseisen kaupungin elokuvakomissioon.

Lähde

Isossa-Britanniassa ja Australiassa et tarvitse lupaa valokuvata tai videoida rakennusta, jos olet julkisella tiellä (melkein mikä tahansa polku tai tie). Ainoa todellinen poikkeus on kansallinen turvallisuus, johon vedotaan harvoin ja joskus jopa jätetään huomiotta (MI6 lopulta antoi Vauxhall Housen käyttää Bondille).
Yksinvalokuvaajana tämä on melkein totta, mutta kuvausryhmän kanssa olet huomattavasti enemmän este ja poliisi pyytää sinua siirtymään eteenpäin, jos sinulla ei ole paperityötä mukanasi. Se ei ole syytettävä rikos, ellet tule hankalaksi heidän kanssaan, mutta he voivat muuttaa sen yhdeksi, jos tekisit;) Guerilla-elokuvia kuitenkin tapahtuu - olen tehnyt muutaman kuvan, jossa ei ollut paperityötä. Yhdellä heistä oli 2000 ekstraa Piccadilly Circuksessa, mahdollisesti kaikkien aikojen suurin sissisammunta - https://i.pinimg.com/originals/50/6b/6e/506b6e6fa4c015ffa18ff97eda8c4945.jpg
@Tetsujin tarkoittaa enemmän esteiden luomista julkiselle kulkuväylälle kuin valokuvaus ja lupaa kuville
Oikea. En ole varma, mitä asiaa yrität tehdä.
dna
2018-07-27 12:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ranskassa rakennuksilla ei ole kuvaoikeuksia, eikä omistaja voi vastustaa rakennuskuvan käyttöä paitsi jos se aiheuttaa epänormaalia ongelmia (paljon turisteja / fanit).

Jotkut ihmiset löysivät älykkään tavan kiertää sitä, esimerkiksi Eiffel-tornin valaistus on suojattu eikä sitä voi käyttää ilman omistajan lupaa.

Muille maille en tiedä. Pidä kuitenkin mielessä Googlen katunäkymä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...