Kysymys:
Mitä tarkoittaa "Ei ole lusikkaa"?
Galabyca
2017-03-17 09:16:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä tarkoittaa Matrixissa "Ei ole lusikkaa"?

Alla on koko lainaus Spoon Boysta Neoon:

Älä yritä ja taivuta lusikka, se on mahdotonta. Sen sijaan yritä vain ymmärtää totuus ... ei ole lusikkaa. Sitten näet, ettei lusikka taipu, vaan vain sinä itse.

Muokkaa: kuten kommentissa mainittiin, ehkä lusikkaa ei yksinkertaisesti ole, koska ne ovat virtuaalimaailmassa, mutta Ajattelin aina, että oli olemassa toinen merkitys, että lusikka tai poika voisi symboloida jotain.

En ole varma sekaannuksesta ... he ovat virtuaalimaailmassa ... kirjaimellisesti ei ole lusikkaa ... kaikki on hänen päänsä.
@Catija voit tehdä siitä hyvän vastauksen
Kolme vastused:
CyberClaw
2017-03-17 15:29:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se yhdistyy tapaan, jolla he voivat taivuttaa todellisuutta ja fysiikkaa. Ei ole lusikkaa, tarkoittaa kirjaimellisesti lusikka on virtuaalinen esine, mutta vielä tärkeämpää on, kun poika jatkaa:

Spoon boy: Älä yritä taivuttaa lusikkaa. Se on mahdotonta. Sen sijaan ... yritä vain ymmärtää totuus.

Neo: Mikä totuus?

Lusikkapoika: Ei ole lusikkaa.

Neo: Ei ole lusikka?

Lusikapoika: Sitten näet, että ei lusikka taipu, vaan vain sinä itse.

Joten sanotaan, että hahmo oli videopelissä. Hahmolle videopeli on todellisuus, mutta pelaaja itse tietää, että se on simulaatio. Älykäs pelaaja voi yrittää ohittaa simulaation esimerkiksi muuttamalla koneen sisäistä kelloa simuloimaan ajanmuutosta sen sijaan, että odottaisi 10 tuntia tapahtumaa ja huijata järjestelmää. Näemme tämän usein huijareiden kanssa. Pelaajat, jotka lentävät ympäriinsä silloin, kun heidän ei pitäisi tai he eivät voi vahingoittua. hänen aivonsa kytketty koneeseen). Taivuttaminen on kirjaimellisesti, odottamattomien tietojen lähettämistä matriisiin, lopettamalla sääntöjen noudattamista, joita Matrix yrittää asettaa hänelle. Hän valitsee koneelleen (aivoilleen) lähettämään outoja signaaleja Matrixille, jolloin hän pystyy esimerkiksi lentämään.

Miksi näin tapahtuu? Miksi simulaatio sallii sen ollenkaan sen sijaan, että estäisi esimerkiksi "lentokäyttäytymisen"? Pelissä on 2 erilaista verkkoa. Ensimmäinen on palvelin-asiakasjärjestelmä. Tällä tavalla palvelin on se, joka päättää mitä tapahtuu, ja kaikki asiakkaat seuraavat sitä. Jos asiakas käyttäytyy väärin (tekee jotain pelin standardien mukaan mahdotonta), hänen toimintansa mukautetaan "normaaliksi". Toinen on p2p-järjestelmät (peer to peer), joissa jokainen asiakas jakaa kuorman, ja kaikki luottavat kaikkiin muihin signaaleihin. Useimmat pelit käyttävät p2p: tä (koska se on halvempaa), mikä johtaa räikeään huijaamiseen.

Miksi Matrix olisi p2p palvelin-asiakasohjelman sijaan? Aivot ovat kytkettyinä p2p: hen ja mahdollisesti isännöivät itse Matrixia. Vastaus on käsikirjoituksen vanhemmassa versiossa (ja kaanon webcomic Goliath). Elokuvan julkaisussa Morpheus sanoo ihmisten käyttävän energianlähteenä - mutta varhaisessa käsikirjoituksessa ihmisiä käytettiin prosessoreina. Heidän aivonsa verkotettiin vertaisverkkoon käytettäväksi supertehokkaana tietokoneena ja mahdollisesti myös itse Matrixia käytettäessä. Ja aivan kuten toisen "vertaisryhmän" lähettämän p2p-datan oletetaan olevan järjestelmän totta.

Joten tajuamalla, että lusikka ei ole todellista, tajuaa, että hän on vertaisverkko, ja taivuttamalla itseään lähettämällä odottamattomia tietoja, hän voi saada itsensä lentämään, pysäyttämään luoteja ja yleensä huijaamaan järjestelmää.

Erinomainen vastaus, jossa on hämmästyttävän suuri määrä tosielämän yksityiskohtia. :)
Neo on huijari. Pelkästään ajattelemalla, että hän tekee kaiken uskomattoman aikaa vievän ja monimutkaisen työn, jonka hakkeri tekisi verkkojärjestelmän sääntöjen ohittamiseksi. : D Hän ei kuitenkaan vieläkään ole jumaltila. Smith sorta tulee 3D-elokuvan loppuun ja sitten järjestelmä puhdistaa kaikki sisällä olevat poikkeamat.
Jason P Sallinger
2017-03-17 18:40:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertaisesti sanottuna kaikki Matrixin maailmassa on konstrukti järjestelmää kohti. Tämä on koko elokuvan pääteema. Neolle opetetaan, että se, mitä hän näkee, on odotus. Jos hän voi muuttaa odotuksiaan, hän muuttaa todellisuutensa.

Hannah-Louise Roxx
2017-11-11 04:42:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on metafora meditaatiosta, että et voi muuttaa ympäröivää maailmaa, voit muuttaa vain itseäsi. (Kun hän muuttaa itseään, käsitys ympäröivästä ympäristöstä muuttuu.)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...