Kysymys:
Miksi George Lucas muutti sitä niin, että Greedo ampui ensin?
ruffdove
2020-09-05 09:16:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1990-luvulla Tähtien sota -lehdessä George Lucas päätti näyttää Greedon ampuvan Hania ja kadonneen ennen Han ampui ja tappoi hänet. Tietysti alkuperäisessä kohtauksessa Han ampui ennen kuin Greedo saattoi ampua.

Huhu, jonka olen kuullut monilta ihmisiltä, ​​on se, että Lucas teki sen saadakseen Hanin näyttämään vähemmän kylmäveriseltä, mutta tämä selitys tekee järjetöntä. Ammunta Greedo itsepuolustuksessa ei saanut Han näyttämään kylmäveriseltä. Mikä sai Hanin näyttämään kylmäveriseltä käveli rauhallisesti pois paikalta ja vitsaili baarimikon kanssa "sotkusta" (jonka Lucas jätti elokuvaan).

Tietääkö kukaan, miksi Lucas teki tämän muutoksen?

Hän on kauhea kirjailija.
Kysyi jo @ https://scifi.stackexchange.com/questions/85862/why-did-greedo-shoot-first
Tästä aiheesta on jopa koko wikipedia-artikkeli: https://fi.wikipedia.org/wiki/Han_shot_first
üks vastaus:
TK-421
2020-09-05 16:41:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, huhut tästä ovat, että Lucas lisäsi Greedon ampumisen ensin, jotta Han näyttäisi vähemmän kylmäveriseltä. Olet itse vastannut kysymykseesi - "Greedon ampuminen itsepuolustukseksi ei saanut Hanin näyttämään kylmäveriseltä". Juuri näin Lucas teki, hän sai sen näyttämään siltä, ​​että Han tappoi Greedon itsepuolustukseksi. Mutta alkuperäisessä leikkauksessa, jossa Greedo ei ampunut ensin, se ei ollut itsepuolustusta. Hän vain murhasi miehen, joka tuli pyytämään rahaa. Se oli kylmäverinen.

Muokkaa: George Lucas sanoi:

“Han Solo meni naimisiin Leian kanssa, ja sinä katsot taaksepäin ja sanoa: "Pitäisikö hänen olla kylmäverinen tappaja?" "Lucas kysyy. "Koska ajattelin mytologisesti - pitäisikö hänen olla cowboy, pitäisikö hänen olla John Wayne? Ja sanoin: ”Joo, hänen pitäisi olla John Wayne.” Ja kun olet John Wayne, et ammu ihmisiä [ensin] - annat heidän tehdä ensimmäisen laukauksen. Se on mytologinen todellisuus, johon toivomme yhteiskuntamme kiinnittävän huomiota. "

Onko sinulla lähde tähän vastaukseen? Muuten toistat vain OP: n
Greedo aikoi tehdä Hanista murhanhimoisen gangsterin. Vastaaminen "Se on ajatus" Hanin kommenttiin "Yli kuollut ruumiini" viittaa siihen, että hän aikoi tappaa hänet ja tuoda hänet kuolleeksi. Hanin ainoa mahdollisuus oli maksaa rahalla, jota hänellä ei ollut. Ehdottomasti itsepuolustus.
@ruffdove Et voi väittää, mikä lasketaan itsepuolustukseksi laittomalla planeetalla. Useimmille katsojille, jos ammut ensin, olet murhaaja, ei ole väliä mitä uhri tekisi tai ei tekisi.
@TK-421 En väittänyt sitä. Laki (tai sen puute) ja todistajien käsitykset ovat merkityksettömiä. Jos joku tappaa henkilön, jonka hänellä on hyvä syy uskoa olevan tappamassa hänet (tai luovuttavansa kuolemaan), hän on tappanut kyseisen henkilön itsepuolustuksestaan ​​emmekä voi päätellä, että hän on kylmäverinen murhaaja . Hän * saattaa olla, mutta runsaasti kylmäverisiä murhaajia tässä tilanteessa ottaisi myös laukauksen pelastaakseen itsensä.
Äänestämällä ja hyväksymällä tämä vastaus, koska Lucasin lisätty laina selventää, että huhut pitivät paikkansa. Minusta on hämmentävää, että hän teki itsepuolustuksesta vieläkin selvemmän (tarpeettomasti), mutta jätti Solon rennon, vitsailevan reaktion jälkeenpäin ja ajatteli, että se teki hahmosta vähemmän kylmäverisen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...