Kysymys:
Mikä täyttää tyhjyyden, jonka hahmojen kehityksen puute jättää Inceptioniin?
phwd
2011-12-03 05:51:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurimmalla osalla hahmoista, lukuun ottamatta Cobbia ja hänen vaimoaan, ei ole kovin kehittyneitä rooleja. Roolit ovat todella matalia, ja toisinaan on vaikea nähdä motivaation takana olevaa motivaatiota tehdä mitä he tekevät.

Esimerkiksi minulle Arthurilla on kytkimiä muutamaan kohtaukseen elokuvassa, mutta hänellä ei tarina tämän motivaation tukemiseksi. Sano esimerkiksi, että Arthur oli Cobbin veli, ja yleisö voi heti nähdä hänen motivaationsa. Mutta kaikesta tästä huolimatta elokuva on edelleen hyvä, katsojat ovat edelleen mukana.

Mikä siis täyttää aukon, jonka emme näe alikehittyneiden hahmojen jättämästä?

Kaksi vastused:
#1
+27
iandotkelly
2011-12-03 06:09:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole varma, olenko samaa mieltä siitä, että hahmot ovat yhtä kehittyneitä kuin monet laajalti samanlaiset elokuvat.

Arthur on hänen kumppaninsa - se on ammattimainen yritysjärjestely, hänelle maksetaan hyvin tämän työn tekemisestä. . Myös Eamesille maksetaan, ja se päättää ensimmäisellä unelmatasolla, että se ei ole riskin arvoinen - niin selvästi häntä motivoi vain raha. Yusufille maksetaan kahdesti, jotta hän vaikuttaisi tekemiensä yhdisteiden vaaroista. Ariadnelle maksetaan palkkaa, hän on myös kiehtonut uusista voimistaan ​​arkkitehtina ja on alkanut herättää huolta Cobbista ja hänen järkevyydestään. Saito on motivoitunut voimasta ja rahasta, jonka se saa hänen yritykselleen. Robert Fischerillä 'merkkinä' on kattavin tarina Cobbin ja Malin ulkopuolella.

Millä tavoin tämä eroaa muista capr-elokuvista - Oceans Eleven, Italian Job? Alku on hyvin kiillotettu ja siinä on runsaasti subtekstiä, mutta hahmoilla ei ole juurikaan taustaa tai tarinaa enemmän kuin muilla ammattirikollisia käsittelevillä elokuvilla.

Mielestäni meidät vetää elokuva, jossa on erittäin korkea tuotantostandardien mukaan, se näyttää hyvältä - näytteleminen on hyvää, tarina on hyvin vauhdikas ja hyvin selitetty monimutkaisuudestaan ​​huolimatta, ja meidät vetää ajatus kaksinkertaisesta arvaamisesta, onko Cobb vielä unessa vai ei lopussa, ja me en tiedä tarpeeksi edes lopussa. Paras iso budjetti Hollywood-elokuva jonkin aikaa.

Olet oikeassa Robert Fisherillä on kattavin tarina kaikista. Luulen, että yritän huomauttaa, että jätämme huomiotta miksi kukin näistä hahmoista tarvitsee rahaa (muu kuin Saito), kuinka Eames pystyy muuttamaan luonnetta (jopa omien unelmiensa ulkopuolella) eikä kukaan muu voi. Juoni itsessään on mielenkiintoinen ja näytteleminen hyvä, joten kyllä, meitä kiinnostaa selvittämään, onko Cobb unelmoinut vai ei, vai onko hän haaveillut koko näyttelyn ajan
Toinen huomioitava asia on, että useimpien hahmojen käyttäytyminen ja päätökset ovat järkeviä eivätkä näytä katsojalta epäloogisilta, joten luopuu tarpeesta ** perustella ** hahmon toiminta taustahistorian avulla. Cobbin taustahistorian lisäksi juoni ei ole riippuvainen mistään aikaisemmasta tiedosta, vaan _current_-kokemuksesta (jälleen kerran, lukuun ottamatta Cobbin järkevyyttä)
#2
+3
Greg Bacon
2017-09-12 02:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

David Kyle Johnson, julkaisun alku ja filosofia: Koska se ei ole koskaan vain unelma kirjoittaja, uskoo, että koko elokuva on unelma, Saiton erityisesti ja että tasaiset hahmot tekevät paremmasta elokuvasta.

Johnson ja hänen yhteistyökumppaninsa upposivat paljon aikaa ja miettivät analyysinsä alusta ja sen seuraukset; katso Googlen tekninen keskustelu ja diat. Yhteenvetoni Johnsonin perusteluista hänen asemalleen on alla.

Aluksi alitajunnan elementit kulkevat tiensä läpi unelmien, esim , kadun varrella sateen unessa, satunnainen numerosarja panttivangitapauksessa näkyy toistuvasti myöhemmissä kohtauksissa: turvallinen yhdistelmä, väärennetty puhelinnumero, hotellihuoneiden numerot. Elokuvan alussa Saito haaveilee kartanosta valtamerellä.

Suuren vihjeen noutaminen viimeisessä kohtauksessa saattaa vaatia tekstitysten kytkemistä päälle. Cobb kysyy lapsiltaan, mitä he ovat tehneet, ja he vastaavat, että he rakensivat taloa kalliolle.

Nolan jättää monia vihjeitä siitä, että elokuva on unelma.

 • Mombasa oli kuin sokkelo.
 • Seinät sulkeutuvat Cobbin ympärille.
 • Agentit ilmestyvät tyhjästä.
 • Saito näyttää tyhjästä pelastaakseen Cobbin. juustollisella linjalla investointiensa suojaamisesta.
 • Cobbin appi anoo häntä palaamaan todellisuuteen.
 • Eames on unelmien väärentäjä, joka kykenee nostamaan ihmisiä taskussa koskematta niihin .
 • Eames lyö vetoa viimeisistä pelimerkkeistään tosimaailmassa, mutta tuotti maagisesti kaksi pinon pelimerkkejä oluiden ostamiseksi.
 • Mal pääsi jotenkin toiseen hotelli kadun toisella puolella itsemurhakohtauksessa, mutta Cobb pyysi häntä tulemaan takaisin huoneeseensa, perustellen, että sillä olisi ollut "järkevää" vain unessa.
 • Ylä-totemi ei anna meille mitään tietoa siitä, Cobb haaveilee, koska kaikki muut tietävät, miten se toimii.
 • Unen loppua ilmoittava Édith Piafin kappale on 2 minuuttia 28 sekuntia. Elokuva on täsmälleen 2 tuntia 28 minuuttia pitkä.

Kun joku tekee itsemurhan hämmentyneenä, kohde menee yhden kerroksen ylöspäin. Cobbille seuraava kerros ylöspäin oli lumilinnoitus. Mutta kaikki olivat poissa, joten hän täytti tyhjän unelmatilan omilla odotuksillaan, nimittäin lentokoneella. Eames noutaa passin lentokoneessa koskematta Robertiin, kuten hän teki muissakin unelmissa.

Tämä tulkinta tekee paljon paremman elokuvan. Harkitse:

 • Kaikki hahmot Cobbia lukuun ottamatta ovat tasaisia ​​ja yksiulotteisia - monilla ei edes ollut sukunimiä.
 • Oikeassa maailmassa muokkaaminen hyppää ilman siirtymiä.
 • Saito syöksyy tyhjästä juustollisella linjalla "suojata investointejani".

Jos koko elokuva on unelma, näistä hölynpölyistä tulee vahvuuksia. Hahmot ovat tasaisia, koska ne ovat projektioita, ei siksi, että kirjoitukset ovat huonoja. Hyppääminen ei ole huono muokkaus, vaan siksi, että unelmat juoksevat näin. Saiton juustorivistä tulee hienovarainen vihje, jonka Cobb unelmoi.


Yllä oleva vastaus korvaa scifi.SE-vastauksestani saadun sisällön.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...