Kysymys:
Voiko joku selittää tapahtumien järjestyksen Primerissä?
Anuraag Gupta
2011-12-08 14:07:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Primer on yksi hullu elokuva monimutkaisesta juonesta huolimatta. Onko kukaan selvittänyt todellisen tapahtumasarjan?

http://xkcd.com/657/
Aina, kun se oli järkevää, olen tehnyt eron hahmojen ja heidän kaksoiskappaleiden välillä antamalla "version" numeron. Muut ihmiset ovat yrittäneet rakentaa erillisiä aikatauluja elokuvan selittämiseksi, mutta tämä on liian monimutkaista, eikä mielestäni tällä ole järkeä. Meille annetaan ohjeet siitä, että ainoa tärkeä aikajana on nykyinen ja joka kerta kun joku palaa, se luo uuden "version". Ainoa tärkeä versio on viimeinen. Lisätietojen saaminen t: http://www.essayscouncil.com/dissertation.php
Tämä on loistava elokuva, tässä on askel viisas selitys elokuvan tapahtumien järjestyksestä. Aikajanan viisas selitys helpottaa sen ymmärtämistä. [Primer vaiheittainen selitys] (http://www.thisisbarry.com/#!Primer-2004-Explained/ce4s/55f6e1080cf23d0ff0038d07)
Suosittelisin myös [essee täällä] (http://qntm.org/primer) - että yhdessä OddCore: n yllä olevan infografiikan kanssa sain paljon paremman käsityksen siitä (ja sen jälkeen, kun katselin sitä kahdesti).
Kolme vastused:
#1
+31
OddCore
2011-12-08 15:25:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täältä. Kuva elokuvan yhdeksästä eri aikataulusta :)

PRIMER

Haluatko tiivistää kuvan hieman, koska minun on nyt luotettava sinuun, että tiedät, että se on loistava vastaus (joka mielestäni on)
Aikajanalla 4 olevasta kuvasta: "Aaron (2) laittaa Failsafen (0) toiseen huoneeseen (loppujen lopuksi hän on sisällä ...)". Ei välttämättä. Aaron olisi yksinkertaisesti voinut tuoda yhden laatikon takaisin mukanaan ja sammuttaa Failsafen (0) ja käynnistää sen uudelleen estääkseen Aben palaamasta samaan aikaan. Aaron * ei ole * laatikossa, kun hän tulee ulos.
Kun Aaron on käyttänyt laatikkoa, hän on aina laatikossa. Muista, että jokaisella laatikolla on erillinen A- ja B-pää kerran käytettynä. Vasta kun olet ohittanut B-päätteen ajoissa, voit kytkeä laatikon pois päältä. Vikaturvallisuuden tapauksessa se olisi 3 päivää, Aaron ei voi kytkeä tätä laatikkoa pois päältä 3 päiväksi, koska hän tappaisi Aaronin matkustavan takaisin laatikon sisälle.
#2
+31
magnattic
2011-12-08 17:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Primer on erittäin monimutkainen elokuva, jota on vaikea ymmärtää ensimmäisessä katselussa. Tämä johtuu siitä, että näemme vain pienen osan tarinan todellisista tapahtumista ja kohtaukset eivät ole kronologisesti oikeassa järjestyksessä .

Tätä on vaikea selvittää paikalla, koska kohtaukset näyttävät sopivan toisiinsa, mutta joskus ne toistavat kohtauksen, jonka toistaa aika kulkiessaan hahmojen vanhempia versioita, mikä johtaa outoon käyttäytymiseen tai vuoropuheluihin.

Yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on kuuloke , jolla Aaron on joissakin kohtauksissa. Tulevaisuuden Aaron on tallentanut kaikki aikaisemmat keskustelut, matkustanut ajassa taaksepäin, korvannut aikaisemman itsensä ja yrittää luoda dialogit tällä tavalla toisinaan epäonnistumalla (esim. Koripallotilanteessa, jossa hän menettää heiton). Joten joka kerta, kun näet kuulokkeen, tiedät, että tämä kohtaus ei ole kronologisessa järjestyksessä.

Suosittelen lukemaan tämän erittäin hyvän esseen tutkimalla OddCoren vastaukseen lähetettyä aikajanaa, ja katsella sitten elokuvaa kerran tai kahdesti. Se auttoi minua ymmärtämään elokuvan pisteeseen, jossa voin enemmän tai vähemmän kertoa, mitä tapahtuu.

#3
+8
Stravsky
2014-12-07 17:15:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helpoin selitys Primeristä on löydetty sci-fi / tähtitiede -sivuston artikkelista:

  1. Keksijät Aaron ja Abe yrittävät kehittää tekniikkaa, joka tekee esineiden massasta kevyemmän estämällä painovoiman, mutta keksivät sen sijaan vahingossa aikakoneen.

  2. Abe rakentaa sitten riittävän suuren aikakoneen pitää kiinni ihmisestä ja osoittaa menestyksekkäästi aikamatkailun palaamalla aikaisempaan päivään. Henkilö voi kuitenkin matkustaa ajassa taaksepäin siihen asti, kun kone aktivoitiin, ja hänen on pysyttävä koneen sisällä niin kauan kuin haluaa matkustaa menneisyyteen, mikä asettaa rajoituksen matkustusajalle. voi tehdä.

  3. Salaa Abe rakentaa myös "vikaturvallisen" koneen, jota hän voisi käyttää aikajanan nollaamiseen, jos jokin menee vakavasti vikaan. "Vikasietoturva" antaa hänelle periaatteessa mahdollisuuden matkustaa takaisin aikaan, ennen kuin hän keskusteli Aaronin kanssa aikamatkan aiheesta. Abe pystyisi sitten sabotoimaan konetta niin monta kertaa kuin on tarpeen saadakseen Abe ja Aaron luopumaan aikamatkustamisestaan.

  4. Seuraavien muutaman päivän aikana Aaron ja Abe matkustaa ajassa taaksepäin ja ansaita rahaa sijoittamalla osakkeisiin. Juhlissa, jossa ammutaan, on myös valitettava tapaus, ja Thomas Granger (Aben tyttöystävän isä) ilmeisesti löytää ja käyttää aikakoneen, mutta sairastuu ja pääsee koomaan. (Mahdollinen selitys voi tarkoittaa sitä, että Granger matkustaa takaisin estääkseen tyttärensä ampumisen hänen entisen poikaystävänsä juhlissa.)

  5. Ymmärtäen aikamatkojen vaarat, Abe päättää käyttää ”Vikaturvallinen” aikakone ja kun hän on matkustanut neljä päivää aikaisemmin, hän tapaa Aaronin ja kaatuu. Abe he huomaavat käänteessä, että hänen vikaturvallisensa ei näyttänyt toimivan ja että hänen tapaamansa Aaron on oikeastaan ​​tulevaisuuden Aaron.

  6. On käynyt ilmi, että Aaron tiesi Aben vikasietolaatikosta ja käytti sitä ottaakseen toisen taitettavan aikakoneen takaisin ja luoden "melkein vikaturvallisen" pisteen kauemmas taaksepäin kuin Abe, samalla kun hän loi "väärän vikaturvallisen" pisteen ”Aben aikaruutuun. (Aaron halusi jatkaa koneen käyttöä.).

  7. Aaron on käyttänyt tätä kahdesti yrittäessään korjata juhlissa tapahtuneen tapahtuman, jonka hänen mielestään aiheutti epäsuorasti. Ongelmana palata ajassa taaksepäin "korjata" asioita on kuitenkin se, että alkuperäinen kopio itsestään kävelevät ympäri kyseistä aikajanaa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi aina, kun Abe tai Aaron matkustavat itsenäisesti takaisin muuttaakseen tapahtumia, he huumavat ja tekevät aikaisemmat versiot tajuttomiksi ennen kuin piilottavat heidät tieltä, kun he suorittavat tehtävänsä.

  8. Loppujen lopuksi tässä universumissa osoittautuu olevan 3 Aaronia (2 Abesia), joiden aikajanalla tuleva Aaron2 huumeistaa alkuperäisen Aaronin1, joka sitten varastoi hänet ullakolle ennen kuin Aaron2 itse myöhemmin huumettiin. Aaron3, joka, kuten Aaron2, oli myös matkustanut ajassa taaksepäin. Lisäksi Aaron käyttää nauhuria nauhoittaakseen kaikki keskustelunsa, ja kuulokkeellaan pystyy pitämään aikaisemman vuorovaikutuksensa käytännöllisesti katsoen identtisenä vaikuttaen vain niihin asioihin, joita hän haluaa muuttaa.

  9. Lopulta Abe2 ja Aaron3 ratkaisevat ongelman juhlissa, minkä jälkeen he eroavat vihasta ja ovat itse asiassa vihollisia. Sitten Abe2 tuhoaa aikakoneen, niin että Aaron1 ja Abe1 eivät voi koskaan käyttää sitä aikamatkailuun ja kokea sen todellisuuden. Elokuvan kertoja Aaron2 tuntee kuitenkin olevansa syyllinen lukitsemastaan ​​Aaron1: n ullakolle ja soittaa hänelle kertomaan itsensä (Aaron2) ja Aarons3: n kokemuksista.

  10. Elokuva päättyy Abe2: n varoittamiseen Aaron3: sta lentokentällä, ja kohtaus, jossa Aaron3 on valtavan ripustimen sisällä toisessa maassa, ehkä siellä rakentaakseen suuremman version aikakoneesta pidempään oleskeluun. Vaihtoehtoisesti voi olla, että Aaron1 täyttää Aaron2: n aikamatkan yksityiskohdat.

Yritin muuttaa tämän todelliseksi vastaukseksi. Anteeksi valtava tarjouslohko, mutta jos haluat täsmentää sitä lyhentämällä tai tiivistämällä joitain asioita, tee niin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...