Kysymys:
Mikä on Suihkulähteen kolmen toisiinsa liittyvän tarinan suhde?
Verge
2011-12-09 08:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Julkaisussa The Fountain (2006) on kerralla kolme erillistä, mutta toisiinsa liittyvää tarinaa - Imperiumin Espanja, nykypäivä ja .. mm., avaruus kupla. Hugh Jackman ja Rachel Weisz näyttelevät kummassakin johtavaa poikaa ja naista.

Voimmeko pitää avaruuskupla "Tomia" yhtenä ja samanlaisena nykypäivän "Tommyn" kanssa muutaman vuoden kuluttua? Vai onko se symbolisempaa, aivan kuten Imperial Spain "Tomas" oli Viszyn romaanin visio?

Kysyn, koska on mahdollista, että lääkäri / tutkija Tommy, joka loppupuolella julistaa, että "Kuolema on sairaus ", onnistuu todella löytämään parannuskeinon. Sitten hänestä voi tulla kuolematon ja viedä Izzyn puu avaruuskuplassa Xibalbaan.

Näiden kahden tarinanketjun linkittäminen selittää muun muassa Tomin visioita Izzysta. Tunnen kuitenkin myös, että se pettää elokuvasta saamani viestin - nimittäin sitä, että emme voi voittaa kuolemaa vastaan ​​- ja että lopulta Tommy hyväksyi Izzyn kuoleman ja lopetti kuolemanlääkkeen etsinnän.

Viisi vastused:
#1
+7
Tablemaker
2011-12-09 19:10:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että se voisi olla liikaa lukemista siihen ja johtopäätösten tekemistä, joita ei ole olemassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ohjaajan aikomukset eivät ole, koska koko elokuva on yksi iso symbolinen kappale.

aikana.
Hyväksytty, minulla on kirja / sarjakuva ja katsoin vain toisen kerran. Olen melko varma, että näiden kahden ihmisen 'henki' on lukittu yhteen ajan kuluessa, ei heidän todellisen ruumiinsa.
#2
+6
hexparrot
2012-04-06 01:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen taipuvainen olemaan samaa mieltä OP: n nykyisen ajan teorian ja tulevaisuuden "avaruuskuplan" kanssa, jotka liittyvät todellisuudessa. Asemani on seuraava:

Izzy kirjoittaa romaanin, jota ei ole kirjoitettu loppuun (Tommy herää lukemasta tyhjille sivuille). Huolimatta siitä, että loppua ei ole kirjoitettu, hänellä on ajatus suunnitellusta lopusta, koska hän toteaa, että "se alkaa siitä .... mutta se liittyy [lopulta Xibalbaan]" (muotoillen, tiedä tarkka lainaus). Toisin sanoen, Izzy syöttää Tommylle hänen historiallisesti perustuvasta romaanistaan, jossa Xibalba oli keino uudestisyntymään. Käyttämällä tätä - ja parantamalla kuolemaa, kuten hän oli niin sitkeästi - hän pystyi elämään tarpeeksi kauan tulevaisuuteen, jossa hän pystyi ohjaamaan kuplan Xibalbaan.

Tämä on seuraavat spekulaatiot:

liittyvät Izzyyn.

Tommy kirjoitti romaaninsa loppuosa avaruusmatkan aikana. Todisteet: Jos Tommy jatkoi Izzyn romaania, kun Conquistador saavutti elämän puun ja sen myöhemmin kulutti sen (paremman kuvauksen puuttuessa), ei ole mitään syytä tarinan jatkamiseen etuyhteydettömään, vielä mainitsemattomaan. samanlainen merkki mennä avaruuteen puun kanssa. Siksi ehdotan teoriaa, jonka mukaan Tommy paransi kuoleman ja vei sitten "Izzyn puun" avaruuteen. Tietäen pitkän matkansa ja fyysisen ulkonäön hän päättää kirjoittaa tarinan, välittäen itsensä avaruusmatkailijan version Conquistador-tarinaan, sallien elokuvalle perimmäisen rinnakkaisen teeman: Izzy kuolee ... Tomas kuolee. Puu Izzy kuolee, avaruusmatkailija Tommy kuolee ...

Toisin sanoen, vaikka mikä tahansa Tommyn versio voi voittaa kuoleman (kuolemattomuus elämän puun kautta tai kuolemattomuuden parantaminen kuolemalla), sen sydän - omistautuminen ja intohimo - ja uskollisuus häntä kohtaan ovat ensiarvoisen tärkeitä. p>

#3
+3
Chris Powell
2016-12-20 09:33:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyse on ihmisen halusta lopettaa kuolema. Kaikki on symbolista ja erittäin helppo ymmärtää. Päihitä kuolema voimalla / tiede / hengellisyys. Espanjan tarina koskee voimaa. Pakotetaan puu antamaan kuolemattomuutta leikkaamalla siihen ja juomalla maitoa. Toinen tarina on tiedettä, jossa ihminen yrittää parantaa kuolemaa lääkkeillä. Kolmas on hengellisyys ja yrittäminen saavuttaa xibalba ajoissa kuoleman lopettamiseksi. Kaikkien kolmen ajatus on, että kuolema on osa elämää, etkä voi pysäyttää sitä.

#4
+1
Smuckers
2012-06-04 08:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puu ​​ei ole "Izzyn puu". Se on Guatemalan vanha kasvupuu, josta tutkijat keskustelivat. Se on vertauskuvallisesti rinnakkaisuus Izzyn kanssa, koska hän yrittää pitää sen elossa samalla tavalla kuin alun perin yritti pitää hänet hengissä.

(Lisäksi hänen hautansa päälle asettama siemenpala on jo vapauttanut siemenensä, vaikka se voisi olla tuotannon valvontaa.)

#5
  0
Mohammadreza Shams
2012-06-04 15:38:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyse on metistä, halusta ja elämän ulkonäöstä. kolme jaksoa, jotka puhuvat elämämme keskipisteestä. Izzin kirjoittama tarina osoittaa, että uskonnollinen mielipide liittyy hänen uskomaansa elämään, tommyn ahkera työ on kuin symbolinen esitys ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita elämästä ja unohtavat tavan ja ajattelevat kohtalosta. Tomas-tarinassa on risteys, henkilö, joka aktivoi kuolleisuuden todellisen merkityksen Izzi-elämän tunteen ja kokemuksen kautta.

Lopuksi kohtaus, kun Tommy tappaa tabun "elämän puun" vartijasta Tommin puu on kuin myytin tuominen maan päälle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...