Kysymys:
Onko mitään todisteita "Big Twist" -elokuvien myynnistä elokuvien jälkeen?
Codemwnci
2011-12-01 15:13:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen katsellut monia elokuvia, kuten Sixth Sense , jossa on merkittävä käänne, joka voi pilata katselunautinnon, jos se tiedetään ennen elokuvan katselua. En yleensä katso tämäntyyppisiä elokuvia uudelleen tai varmasti enempää kuin kerran, ja mietin, onko tämä yleinen reaktio.

Onko mitään todisteita, jotka viittaavat siihen, että tämäntyyppiset elokuvat, vaikka heillä voi olla hyvä elokuva, heillä on suhteellisen heikko elokuvateatterin jälkeinen myynti (ajattelen lipputulojen ja DVD / BluRay-myynnin suhdetta). Joten kaikille aloitteleville ohjaajille, onko tällainen elokuva vältettävä?

Näin kuudennen aistin ensimmäistä kertaa, kun se ensi-iltansa televisiossa (vuosia elokuvan julkaisun jälkeen), en ollut jotenkin kuullut, mikä käänne oli.
En ole varma, että elokuva voi olla loistava, jos ainoa erottava piirre on suuri juoni. Haluaisin nähdä numeroita joistakin kierreelokuvista, joita olen nauttinut toistuvasti. Tässä on joitain: Kuudes aisti; Lucky Number Slevin; Rikkoutumaton; Sellu-fiktio; Arvovalta; Tavalliset epäillyt; Itkevä peli; Tappelukerho; Apinoiden planeetta ... Muut voivat lisätä Tähtien sota (kumpi tahansa on "minä olen sinun isäsi") Shutter Island ...
@matt_black: En muista sellun fiktiossa esiintyvää kääntymistä. Mitä se oli?
@Tshepang Voin tällä tavoin venyttää kierteen määritelmää, mutta yleisöä yllättävä asia on, että Travoltan hahmo (Vincent Vega) tapetaan elokuvan keskellä ja elossa lopussa. Tietenkään tämä ei ole käänne todellisessa aikajanassa, mutta elokuva kerrotaan järjestyksestä, joten se tuntuu siltä kuin yksi.
@matt_black: Jep. Venytät todella * kierteen * määritelmää. En edes muista yllättymistä, kun otetaan huomioon, että oli hyvin selvää, että viimeinen kohtaus on jatkoa ensimmäiselle.
üks vastaus:
#1
+37
nmat
2011-12-02 07:21:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikein toteutettu juoni-kierre aiheuttaa usein vastakkaisia ​​reaktioita kuin juuri kuvailit. Ihmiset haluavat katsoa elokuvan uudelleen, koska loppu oli niin odottamaton, että heidän on tarkasteltava koko asiaa saadakseen kaikki palapelin palaset yhteen. "Fight Club" on mielestäni hieno esimerkki. Siellä on paljon vuoropuhelua (erityisesti Helena Bonham Carterin linjat), jolla ei ole mitään järkeä, jos et tiedä loppua. Nautit ja ymmärrät Fight Clubia paljon paremmin toisen katselun jälkeen.

On monia ainesosia, jotka määrittelevät elokuvan laadun ja pitkäikäisyyden. Ohjaajien ei pitäisi pelätä käyttää juoni käänteitä, mutta turvautuminen vain tähän temppuun - varsinkin jos se on ennustettavissa - voi pilata koko kokemuksen.

"Fight Club" on todellakin täydellinen esimerkki juoni-kierteestä, joka antaa aivan uuden kokemuksen katsellessaan sitä uudelleen. Vaikka elokuvan vaikutus minuun oli huomattavasti voimakkaampi, kun katselin sitä ensimmäistä kertaa (mutta tämä on melko normaalia eikä sen tarvitse johtua vain kierteestä, nautin silti katsella sitä).
"Tavalliset epäillyt" ​​on myös hyvä esimerkki elokuvasta, josta voi nauttia myös sen jälkeen, kun on selvitetty Keyser Soze. Mielestäni ongelmana on, että M. Night sai niin ajatuksen "kierteen päättymisestä", että hän ei tiennyt, miten muuten löytää elokuvan loppu.
"Elin kirja" on toinen hyvä esimerkki. On hyvin erilaista katsella sitä toisen kerran.
Muita esimerkkejä elokuvista, joissa on oikein toteutetut juonenkäännökset: "The machinist", "Memento", "Old boy"


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...