Kysymys:
Mikä on Pimeän ritarin pääteema?
phwd
2011-12-01 08:59:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipedian mukaan Pimeän ritarin pääteema on eskalaatio, jokainen tapahtuma johtaa eskaloitumiseen, joka johtuu Batmanin ja James Gordonin tekemistä valinnoista. Erillisen lähteen mukaan elokuva voidaan nähdä pieninä peleinä, joista ensimmäinen on ryöstö.

Ryöstökohtausta verrataan Merirosvopeli.

Onko mahdollista, että pääteema on todella peliteoria? Koska varsinaista eskaloitumista ei tapahtunut loppuun asti, jolloin vangin ongelma ja Harvey sieppasivat Gordonin perheen? Mikä on Pimeän ritarin pää teema?

Näen heidän eskaloitumisen myös ensimmäisessä elokuvassa (ja se on obvius enemmän sarjakuvassa, joka perustuu)
Tämä kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, mutta hyvin subjektiiviselta kysymykseltä. Kysytkö mitä teemaa kirjoittajat tarkoittivat? Vai pyydätkö katsojilta mielipiteitä? Tai ehkä jotain muuta ...
Neljä vastused:
#1
+52
gprasant
2011-12-01 10:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pimeä ritari on mielestäni eeppinen kuvaus Jokerin hahmosta. Elokuvalla ei ole muuta teemaa. Aivan kuten 'Batman Begins' keskittyi lähinnä Batmanin karakterisointiin. Havaitsin samankaltaisuuden ja eron Jokerin ja muiden väkijoukon pomojen / pahiksien välillä.

Samankaltaisuus on, että sekä pahoilla että Jokerilla on antisosiaalisia ideoita. Ero on siinä, millaista hienostuneisuutta pelaajat käyttävät. Muut kaverit haluavat tappaa Batmanin ja saalis pelottavia. Joker on erilainen. Hän haluaa vain tappaa kaikki muut. Hän haluaa myös todistaa, että kaikki ovat luonnostaan ​​epä-altruistisia / sadistisia. Siksi hän tekee kokeilun lautalla vankien ja vankien kanssa. Tämä on klassinen vankien ongelma.

Hän onnistuu myös palkkaamaan Harvey Dentin, Gotham Cityn oletetun toivon, ainoan DA: n, joka on tarpeeksi rohkea syytteeseen Gothamin rikollisia vastaan, ja kääntämään hänet Gothamia vastaan. Nämä ovat joukko kokeita, jotka hän suorittaa - vain jännityksen selvittämiseksi, mitä tapahtuu.

Missään tapauksessa lauttatilanne ei ole "klassisen vangin ongelma". Jos molemmat vangit haluavat vaieta, he saavat paremman tuloksen. Joker sanoi, että jos molemmat veneet eivät tappaa toista, molemmat lähtevät.
#2
+18
Ankit
2012-01-30 17:59:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvan huipentuma on vuoropuhelu - "Joskus totuus ei ole tarpeeksi hyvä. Joskus ihmiset ansaitsevat enemmän. He ansaitsevat uskonsa palkitsemisen". Näiden keskustelujen aikana näemme kaksi kohtausta.

  1. Alfred polttaa kirjeen, jonka Rachel antoi Brucelle. Täällä Bruce uskoo, että Rachel odotti häntä, mutta se ei ole totuus, ja jos se paljastetaan, se voi rikkoa Bruce. Joten Alfred piilottaa totuuden.

  2. Batman pyytää Gordonia sanomaan, että Batman tappoi Harveyn, koska he eivät voi antaa Jokerin voittaa. Joten totuus on, että Joker onnistui ravistelemaan Gothamia. Hän otti todellakin parhaan miehen ja teki hänestä pahan. Mutta Batman & Gordon piilottaa tämän totuuden, jotta Gothamin asukkaat eivät menettäisi uskoaan.

Tämä on mielestäni elokuvan pääteema.

#3
+9
Napoleon Wilson
2012-01-30 19:48:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jo olemassa olevien hyvien vastausten lisäksi elokuvan toinen teema, jolla on vahva yhteys nykyisiin poliittisiin ja sosiaalisiin ongelmiin, on tietysti terrorismi.

Varsinkin miten suhtautua ihmisiin (tai yhteen) mies tässä tapauksessa), joita eivät ohjaa "tavalliset" rikolliset motiivit (kuten raha) ja jotka eivät reagoi "tavallisen" rangaistuksen (kuten vankeusrangaistus tai kuolema) uhkaan, kuinka helppoa heidän on ajaa järjestäytynyttä yhteiskuntaa (joka ei ole vain valmistautunut sellaiselle irrationaaliselle henkilölle) kaaokseen ja mikä tärkeintä, kuinka pitkälle yhteiskunnan toimeenpanevat elimet (tässä tapauksessa Batman) menevät (tai mitä hän tarvitsee itsekseen) pysäyttääkseen tällaisen henkilön. / p>

Tämä huipentuu siihen, että Batman rakentaa täydellisen valvontatilan (näiden epärealististen matkapuhelintutkien kanssa). Vaikka hän on tarpeeksi älykäs tai rehellinen tuhoamaan tämän koneen, kun hän on löytänyt Jokerin, hän on selvästi ylittänyt rajan siellä.

Lopuksi, mielestäni on vaikea löytää yhtä teemaa kuvaamaan elokuvaa, koska se sisältää monia kiinnostavia aiheita. Ja sanoisin, että Nolanilla (hän ​​kirjoitti sen, eikö niin?), Ei ollut mielessä yksi ainoa teema, joka keskitti tarinan.

Olen eri mieltä tuosta viimeisestä kohdasta, koska minusta tuntuu siltä, ​​että Nolanilla * on * keskeinen teema jokaiselle Batman-elokuvalle. Batman Begins pidettiin * Pelona *, jossa TDK katsotaan * Eskalaatioksi * (vihjasi BB: n viimeisessä kohtauksessa). Ilmeisesti yhdelläkään elokuvalla ei ole yhtä teemaa yleensä, mutta uskon, että tällä on suuri juoni-teema.
@TylerShads Halusin vain tehdä selväksi, että elokuvasta löytyy monia teemoja. Mutta olet todennäköisesti oikeassa siinä, että pääteema saattaa silti olla mielessä. En usko, että se on peliteoria (vaikka se on kiinnostava näkökulma).
#4
+5
lonstar
2014-01-05 04:58:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on vanha säie ja oletan, että olet jo kirjoittanut paperisi, mutta se on mielenkiintoinen kysymys, joten halusin jakaa vastauksen.

Kuten monissa hyvissä elokuvissa, Pimeässä ritarissa on useita teemoja, mutta minulle elokuvan ensisijainen teema on velvollisuus. Syy, miksi sanon tämän, johtuu siitä, että elokuvan ensisijaiset ristiriidat keskittyvät kyseiseen aiheeseen:

  1. Jokeri - hän selitti Harveyille, että hän oli koiria jahtaava autoja, että hän ei Hänellä ei todellakaan ole paljon suunnitelmaa, mutta hän halusi vain saada aikaan pienen verilöylyn. Hän nautti velvollisuudestaan, mutta asia, joka motivoi häntä - joka sai hänet jatkamaan matkaa Batmanin jälkeen - oli se, että hän tunsi velvollisuutensa häiritä, ravistella, muuttua, näyttää ihmisille, mistä he todella olivat.

  2. Batman - velvollisuus ruumiillistua. Hän on arpinen, fyysisesti ja henkisesti eikä halua jatkaa tämän työn tekemistä, mutta kaupunki tarvitsee häntä. Hän olisi voinut ja halunnut tappaa Jokerin, mutta päätti olla tekemättä, koska hänen velvollisuutenaan on noudattaa lakia eikä tulla laiksi. Harvey kuoleman jälkeen hän ottaa vastuun. Komissaari Gordonin loppupäätöksissä pitämä puhe tiivistää Batmanin yhtä täydellisesti kuin mitä olen koskaan nähnyt hänestä kirjoittanut.

  3. Harvey Dent - Harvey vedettiin politiikkaan Bruce Wayne , joka kertoi hänelle, että hänen velvollisuutensa oli suojella Gotham Cityn asukkaita. Ja kun hän menetti Maggie Gyllenhallin hahmon, hän meni hulluksi, mutta hulluuden ytimessä oli silti velvollisuus edustaa maailman mielivaltaa.

  4. Lucius - Lucius perusti matkapuhelin valvoo Bruce Wayneä ei siksi, että hän halusi, vaan koska hän tunsi velvollisuutta Brucea kohtaan auttaa häntä pysäyttämään Jokeri.

  5. Tarkastaja Gordon - kätki yksityiskohdat vaimonsa kuolema palvelemaan suurempaa velvollisuutta tarttua Jokeriin.

  6. Pankkir rosvot - kukin suoritti sille määrätyn tehtävän, asteittain toteuttaen toisensa, vaikka jossain vaiheessa kukaan ei kysynyt (kunnes se oli dramaattisesti tarkoituksenmukaista) miksi, jos heillä oli käsky tappaa toinen ryöstö, se perusteli, että toisella rosvolla oli käsky tappaa heidät.

  7. Venepommit - toinen tehtävän ja vastuun tarkastelu. Veneissä olevilla ihmisillä oli velvollisuus pelastaa itsensä, mutta Tiny Lister ylitti sen osoittaakseen, että jopa velvollisuudella voi olla liian suuri hinta, ja siksi hän heitti räjäyttimen ikkunasta.

Siinä mielessä 6 ja 7 ovat käsikirjoituksen evoluutiopisteitä siinä, että 6 tarkoittaa mitä tapahtuu, kun joku tekee sokeasti velvollisuutensa ja 7 tarkoittaa sitä, että joku kieltäytyy suorittamasta velvollisuutta palvella korkeampaa tarkoitusta. IMHO, joka tapauksessa.

Ja nyt olen suorittanut velvollisuuteni, joka oli antaa vastaus tähän kysymykseen, joten olen finis.

Mielenkiintoinen näkökulma. Minun on sanottava, että jotkut huomautuksistasi kuulostavat siltä, ​​että voisit tulkita kaikenlaisen "velvollisuuden". Silti +1 saadaksesi oivaltavan vastauksen.
Christian, olet oikeassa - jotkut näistä ajavat rajan tehtävän ja motivaation välillä. Mutta uskon vilpittömästi, että Batmanin teema oli velvollisuus, ja hahmojen tilanteet ja aikomukset heijastavat sitä. Luulen, että hyvin kirjoitettuna kaikki nämä erilaiset heijastukset samasta ihmisen olemassaolon ydintotuudesta (tuo velvollisuus on sekä valinta että velvollisuus) on yksi tärkeimmistä eroista elokuvien, kuten Pimeä ritari ja Kostajat, välillä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...