Kysymys:
Miksi Harry käyttää aikamatkaa vain Azkabanin vangissa?
Lauren
2011-12-02 04:04:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azkabanin vanki : n lopussa Harry ja Hermione matkustavat ajassa taaksepäin pelastaakseen Siriuksen (ja kuten käy ilmi, Buckbeakin) ja pakenemaan dementoreilta.

Jos tämä on laillinen vaihtoehto ihmisten pelastamiseksi, miksi he eivät koskaan käytä sitä uudelleen? Jos he voivat käyttää sitä Siriusin pelastamiseen Azkabanin vangissa, miksi he eivät voi käyttää sitä pelastamaan hänet, kun hän kuolee Feeniksin järjestyksessä? Miksi he eivät voi palata alkuun ja tappaa Tom Riddleä ennen kuin hänestä tulee Voldemort?

Ainoa mitä ajattelen, on se Azkabanin vanki , ehkä he käyttävät Time Turneria ennen kuin Sirius annetaan dementoreille, joten he eivät todellakaan pelasta häntä jo tapahtuneelta; he muuttavat sarjaa tapahtumia, joiden tiedetään johtavan siihen, että hänet luovutetaan dementoreille. Toimivatko aikamatkat Harry Potter -maalla? Eli et voi muuttaa jotain niin lopullista kuin kuolema (tai dementorin suudelma), mutta voit muuttaa muita tapahtuneita tapahtumia ja estää siten kuoleman, jonka tiedät tapahtuvan?

Koska se pilaisi tarinan, haha.
Katso myös tämä kysymys Science Fiction SE: stä: http://scifi.stackexchange.com/questions/8679/ Miksi aikakääntäjää ei koskaan käytetty uudelleen? Myös http://scifi.stackexchange.com/questions/11946/ Miksi aikakytkintä ei olisi voitu käyttää Voldemortin pysäyttämiseen?
Koska Gutenberg oli kirjan sinetöinyt, jotta varomattomat libriomantit eivät saaneet käsiinsä sitä ja luomaan maagista sotkua todellisessa maailmassa (http://www.jimchines.com/novels/magic-ex-libris/)
Yksitoista vastused:
#1
+70
Codemwnci
2011-12-02 06:28:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan kirjojen ja elokuvien perusteella, että Hermionelle annetaan Time Turner -laite vasta kolmannen vuoden Tylypahkassa. Hänelle annettiin se taikuusministeriön luvalla, jotta hän voisi käydä kahdessa oppitunnissa kerralla.

Tässä linkissä näet, että hän ilmoitti että paine sen käyttämisestä kaksinkertaisen työn tekemiseen tuli liian stressaavaksi, joten hän palautti laitteen ministeriölle. Seuraavana vuonna kaikki laitteet tuhoutuivat ministeriössä käydyn taistelun aikana, joten laitetta ei voitu käyttää uudelleen. Siksi arvaan, että tällaisen laitteen luominen taitosi menetettiin vuosina, jolloin ne tehtiin ensimmäisen kerran.

Hyvä pointti. Muistin, että Hermionella ei ollut Time Turneria vasta kolmantena vuonna, mutta näyttää hieman oudolta, että Dumbledore antaisi sen hänelle voidakseen osallistua luokkiin, mutta ei antanut sitä Harrylle (tai käyttää sitä itse) voidakseen pelastaa henkiä. Lisäksi - nyt kun mainitset sen, muistan, että kirjoissa aikakääntäjät tuhoutuivat taistelussa ministeriössä. Mutta en ole varma, että he mainitsivat sen elokuvassa, eikö niin? Jos ei, heidän olisi pitänyt!
Esität mielenkiintoisen asian. Jos ne ovat niin harvinaisia ​​eikä niitä voida tuottaa uudelleen, miksi Dumbledore antaisi tällaisen asian Hermionelle vain siitä, että hän kävi enemmän luokkia? Olisi niin paljon hyödyllisempiä asioita, ja jälleen kerran, kuten Dumbledore sanoi, hänen suurin toive oli pari lämpimiä sukkia. Hän kaikista ihmisistä tietäisi vaaran käyttää hyvin voimakkaita asioita tekemään jotain, joka on mielestäsi hyvä. Sen sijaan, että halusi enemmän voimaa maailman parantamiseksi, ja sen sijaan, että käyttäisi Time Turneria Voldien tuhoamiseen, hän käytti sitä 'hyväksi' pienemmässä mittakaavassa.
Mielestäni Rowling ei halunnut todella leikkiä ajan kanssa, mutta se oli polku, jonka hän tunsi olevan välttämätön tarinan ohjaamiseksi. Sinänsä tulee olemaan epäjohdonmukaisuuksia ja avoimia kysymyksiä, koska aikamatkailu tarjoaa vertaansa vailla olevan ulottuvuuden, ja lukijalle olisi vaikeaa, epäkäytännöllistä ja tylsää, jos ne kaikki olisi sidottu siististi.
Heillä on kaikki tarvittava kyky rekonstruoida aikamatka, jos heillä olisi taju löytää se. Mutta aikakaudella, jolloin se asetettiin, suurin tiedemiehemme, jos heidät kyseenalaistetaan, eivät ehkä ymmärrä, että he tietävät kaikki kappaleet, vaikka heille annettaisiin tekniikka, jolla voidaan rakentaa mikä tahansa arkinen esine.
#2
+29
iandotkelly
2011-12-02 20:09:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En aio toistaa erinomaisia ​​juoni-suuntautuneita vastauksia - mutta mielestäni JKR luultavasti huomasi, että vapaasti käytettävissä ja hallittavissa oleva aikamatkailu voi kriittisesti vahingoittaa kykyäsi tehdä ongelma, jota päähenkilö ei voi yksinkertaisesti ratkaista. Taikolla itsessään on myös tämä ongelma - mutta ainakin hän voi asettaa rajoja taikuudelle ja sille, että tarinan muillakin hahmoilla on myös taikaa, mikä kumoaa osan voimasta, joka antaa Harry & co: lle.

Tämä juuri sen vuoksi (suurin osa) ajamatkaa sisältävistä tarinoista, jotka voin ajatella, sisältävät juoni-pisteitä, jotta siitä olisi arvaamaton, hallitsematon tai yksinkertaisesti vaikea tehdä:

  • Takaisin tulevaisuuteen (1,21 gigawattia tai se on rikki)
  • Dr. Kuka (Tardit ovat rikki ja vaikeasti hallittavissa, ja koko ajan maadoitettu kokonaan)
  • Star Trek (se on aina jokin onnettomuus tai ulkoinen ongelma - vaikka maagisesti he saavat aina palata ok)
  • Aikatunneli (näyttää siltä, ​​että muistan, että sen kanssa on tapahtunut onnettomuus)
  • Aikakone (hän ​​ohittaa käyttäessään sitä ja pääsee liian pitkälle)
Tohtori, jolla on myös ajatus "kiinteistä ajankohdista", jota ei voida muuttaa.
@oers Kiinteät pisteet ovat melko uusi keksintö tohtori Who Who, IIRC: ssä.
#3
+25
Hendrik Vogt
2012-02-13 20:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lukemalla kirjoja sanoisin, että aikakääntäjää ei tavallaan voida käyttää muuttamaan menneisyyttä ollenkaan . Kohdassa Azkabanin vanki Harry ja Hermione käyttävät Time-Turneria keskiyön ympäri ja matkustavat kolme tuntia ajassa taaksepäin pyrkiessään pelastamaan Siriuksen ja Buckbeakin. Kuitenkin kaikki, mitä he tekevät näissä kolmessa tunnissa , on jo tapahtunut:

  • Luvun 16 lopussa on "kirveksen erehtymättömät lyönnit". "(seuraa Hagridin ulvonta). Myöhemmin saamme tietää, että ei teloittaja tappoi Buckbeakia, mutta teloitin heilutti kirveensä aidaan vihasta.

  • Luvun lopussa 20, Harry, Hermione ja Sirius on pelastettu dementoreilta Patronuksen kautta, jonka takaisinkytketty Harry loi, ja "todellinen" Harry näkee "tulevan" itsensä taputtavan Patronusta (uskoen näkevänsä isänsä). / p>

  • Vain luvussa 21 he käyttävät Time-Turneria. Sanoisin, että heidän on käytettävä sitä, koska he olivat jo vaikuttaneet menneisyyteen, kuten kahdessa edellisessä luetelmakohdassa on kuvattu - heidän ajoissaan oli jo tapahtunut.

Näin ollen vastaus kysymykseesi on seuraava: Kun käytät Time-Turneria, voit muuttaa vain tapahtumia, joista sinulla ei ole lopullista tietoa. (Kaikki, mitä Harry ja Hermione tekevät, on 100% yhdenmukaista sen kanssa, mitä he olivat jo kokeneet omakohtaisesti.) Et voi etenkään palata alkuun ja tappaa Tom Riddleä ennen kuin hänestä tulee Voldemort.

Vaikka kirjan esimerkit saattavat olla järkeviä, koko tämä kysymys koskee * elokuvaa *. Jos tämä sama kysymys esitettiin lit.se-sivustossa, tämä olisi hyvä vastaus, mutta kyse on elokuvasta, ja minun muistoni mukaan elokuvan sisäistä selitystä ei koskaan annettu tästä.
@Tyler: Joo, olet oikeassa. Siksi aloitin vastaukseni "lukemalla kirjoja". Ajattelin vain, että vastaus voi silti auttaa.
Epäilemättä siitä on apua vastauksessa, ja kirjoissa itsessään sanotaan selkeästi miksi. Yritän vain pistellä ja saada ihmisten reaktiot vastauksiin mukautuksiin käyttämällä lähdemateriaalia, ei itse elokuvaa :)
@Tyler: Oikein, se on hyvä. Sitten [tässä on toinen sinulle] (http://movies.stackexchange.com/a/1315). Se oli vastaus, jonka aioin vain lähettää ":-)"
#4
+10
Hamed Momeni
2011-12-02 14:19:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En muista tarkalleen missä ja milloin, mutta muistan elävästi, että Dumbledore kertoi kerran Harrylle, että ajan pelaaminen voi olla erittäin vaarallinen teko ja se voi vangita ajan väärinkäyttäjän johonkin Aikasilmukkaan (mihin tahansa se onkin!) .

Mutta mielestäni aikamatkailu on yksi niistä asioista, joista voi puuttua oikein ja perusteellisesti yksi tarinan heikoista kohdista, ja se on tietysti heikko kohta Harry Potter -sarjassa. / p>

Tämä viimeinen bitti on tietysti hyvin totta tarinankerron kannalta. Se pilasi (minulle) paljon elokuvia, tv-sarjoja ja kirjoja. Mutta se ei selitä sitä Potterversen sisällä olevasta näkökulmasta.
Ehkä sinulla oli tämä pala mielessä, luvun 21 kirjasta 3? Hermione sanoo "Täsmälleen! Et ymmärtäisi, saatat jopa hyökätä itseäsi vastaan! Etkö näe? Professori McGalagall kertoi minulle mitä kauhistuttavia asioita on tapahtunut, kun velhot ovat sekaantuneet ajankohtaan. itsensä vahingossa! "
`` En muista tarkalleen missä ja milloin, mutta muistan elävästi, että Dumbledore kertoi kerran Harrylle, että ajan pelaaminen voi olla erittäin vaarallinen teko ja se voi vangita ajan väärinkäyttäjän johonkin Aikasilmukkaan (mihin tahansa se onkin!). '' tämä ei ole lainkaan totta.
Vaikka jotkut ihmiset eivät pidä siitä, Kirottu lapsi palaa ajassa matkustamiseen ja joko luodaan monia vaihtoehtoisia todellisuuksia tai hahmot havaitsevat olevansa olemassa ja kulkevat niiden läpi "uskoen", että heidän on muutettava jotain takaisin. TPOA osoittaa katsojille, että nämä tapahtumat ovat jo tapahtuneet ja DD: n sanoista huolimatta HP: llä saattaa olla vain isoisän paradoksi ...
#5
+5
Charlie Miller
2015-02-18 07:22:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että aikaviritin ei voi ylittää muistutusta päivässä. Omistamassani kopioajastinvirittimessä siihen on kirjoitettu: "Lasken tunteja, jokainen. Silti minun on päästävä aurinko." Luulen, että tämä tarkoittaa, että aikavirittimellä ei ole valtaa palata päivässä. Kaikilla taikuuksilla on rajoituksensa?

#6
+4
PriestVallon
2012-06-10 15:00:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos vain sanotaan, että Harry oli matkustanut takaisin, kun Tom Riddle oli nuori ja tappanut hänet, Harrylla ei olisi mitään tapaa palata nykyiseen aikaan, koska näyttää siltä, ​​että Time Turner sallii ihmisten palata takaisin eikä eteenpäin. Tämä johtaisi siihen, että Harry olisi vanha, kun hänen oletetaan olevan Tylypahkassa.

Joten jos tämä toimisi, yhden ihmisen pitäisi uhrata henkensä nykyisessä elämässä menneisyyden elämään.

Se on hyvä pointti. On myös syytä ehdottaa, että jos se on 1 kierros tunnissa ja ajatus on palata takaisin ja pysäyttää Tom Riddle, kun hän on poika, antaa nähdä, jos se vaatii matkustamista takaisin 30 vuotta 30 x 365 x 24. Kuvittelen, että Time Turner rikkoutuisi ennen kuin se antaa käyttäjän kääntää sitä yli neljännesmiljoonaa kertaa.
@userLTK Puhumattakaan, niin olisi käyttäjän ranne ..;)
#7
+2
Madhu
2013-07-28 04:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hypoteesi, koska sitä ei mainita kirjassa. Uskon, että edes taikalla ihminen ei voi palata ajassa taaksepäin ennen syntymää. Aikakääntäjä voi myös olla yksinkertaisesti maaginen esine, joka ei ole niin tehokas siirtymään ajassa taaksepäin.

Mutta se on vain hypoteesi, vain todelliset tosiasiat ovat, että sillä on henkisiä vaikutuksia käyttäjään. Kuten Hermione stressaantuu tai Dumbledore varoittaa, ettei käyttäjä voi antaa menneisyyden itse nähdä tulevaa kollegaansa, muuten he voivat hullua.

#8
+2
Himanshu Gholap
2016-04-27 00:03:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on käytännöllinen vastaus.

Azkabanin vankissa Harry ja Hermione siirtävät aikakääntäjää kolme kertaa menemään kolme tuntia aikaisemmin.

Siihen mennessä, kun Tom Riddle kääntyi Voldemortiin, hän oli luultavasti 18. Joten jokaisen, joka haluaa tappaa Voldemortin, on siirrettävä aikakääntäjää 10 * 365 * 24 kertaa tappamaan Tom Riddle, joka ei ollut ollenkaan voimakas 8-vuotiaana.

Mikä kuulostaa rehellisesti paljon vaivaa.

#9
+2
userLTK
2017-06-20 02:08:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menen toisen vastauksen mukaan, jonka mukaan se ei voi ohittaa aurinkoa, joten korkeintaan 24 tuntia. Siellä on edelleen kysymys, miksi he eivät palanneet takaisin pelastamaan Siriusta hänen kuolemastaan. Oletetaan, että se oli mahdollista, miksi sitä ei tehty?

Halpa vastaus on, että heillä ei ollut aikaa kääntäjää. Se oli oletettavasti lukittu Hogwardsiin turvallisen pidon takia eikä siihen päässyt helposti, mutta voidaan olettaa, että Dumbledore olisi voinut saada sen käsiinsä, joten hypoteettisesti Harrylla on Time Turner Dumbledoren suostumuksella. Miksi et pelastaisi Siriusta?

Kirjoissa Hermione kertoi Harrylle "Kauheita asioita tapahtuu velhoille, jotka sotkevat ajan kanssa" ja Dumbledore kertoi Hermionelle "tiedät säännöt" - joten on olemassa sääntöjä ja seurauksia. Paljon on selvää. Luulen, että siellä oli myös "anna kukaan nähdä sinut" -varoitus yhtenä säännöksi.

Yksi ongelma, joka erottuu välittömästi, on se, että jos Sirius ei ole osa pelastusryhmää, ts. he varoittavat häntä olemasta menemättä ja hän ei, ehkä joku muu kuolee. Ehkä Harry kuolee. Parhaimmillaan pelastuksessa olisi yksi henkilö vähemmän, ja ainakin jokaisella on kohtuulliset mahdollisuudet jonkun muun kuolemaan.

Kun häntä varoitetaan hänen kuolemastaan, Sirius on todennäköisesti sanonut: "En välitä. , Harry on tärkeä ". Varoittaminen hänestä on saattanut tehdä vähän, paitsi ehkä pitänyt puolustuksensa ajan tasalla, kun Bellatrix oli lähellä.

On myös "anna kukaan nähdä sinut" -ongelma. Kuinka he palaavat ajassa taaksepäin, käskevät Siriusia olemaan menemättä eikä kukaan sano hänelle: "Sirius, miksi et tule? - Harry tarvitsee sinua".

Kun Sirius ja Buckbeak pelastettiin edellisessä kirjassa, Buckbeak oli ketjutettu pylvääseen, mutta sitä ei katsottu. Sirius oli lukittu torniin, mutta häntä ei valvottu. Niiden pelastaminen voitaisiin tehdä huomaamatta. Se on vaikeampaa, jos joku on osa pelastusoperaatiota.

Teoriassa Harry olisi voinut palata varoittamaan itseään menemästä, mutta se rikkoo taas sääntöjä. "Kauheita asioita tapahtuu velhoille, jotka sotkevat ajan kanssa"

Näyttää todennäköiseltä, että Harry saattaa pyytää ajan kääntäjää, ainakin Hermionelta, ellei Dumbledore, koska hän oli hän, enemmän sydäntä kuin järkeä ja "pelastaa hänet" olisi ollut ensimmäinen asia hänen mielessään. Kumpi tahansa näistä kahdesta olisi tunnistanut tilanteen, jossa aikakääntäjä olisi kauhea idea, kuten useimmat tilanteet, jotka haluat kääntää, olisivat. Harvinaiset tilanteet, joissa pelastaja on yksin ja sijainti tiedetään 24 tunnin sisällä - ehkä ja silloinkin sen käyttö on riskialtista (ja todennäköisesti laitonta).

#10
+1
cinebird
2018-01-21 10:57:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei tietenkään ole mahdollista, koska vaikka he tappaisivatkin Voldemortin, kun hän oli aiemmin Tomin arvoitus, Hän elää edelleen nykyisenä aikana, koska aikakääntäjä vain muuttaa tapahtumia ei koskaan muuta lopputulosta. Jos katsomme, että dementorit suutelevat Siriusta kuten elokuvissa, Harry ei koskaan tehnyt mitään sen muuttamiseksi. Myös häntä suudeltiin toisen kerran. Mutta Harry valitsi Patronus-viehätyksen niin, että se sopi täsmälleen samalla tavalla kuin hän näki sen aiemmin.

Tomin arvoitusta ei voitu tappaa teini-ikäisenä. Tämä johtuu siitä, että joko Harry tai Hermione eivät olleet syntyneet silloin. Lisäksi heidän täytyisi elää elämäänsä tähän päivään saakka, jonka on oltava vähintään 50 vuotta, jos käytämme ajanmatkan mekanismia.

Miksi JK Rowling ei käyttänyt aikakytkimiä pidempään kuin Prisoner of Azkaban Voin vain arvata, että se oli juoni laite, joka on suunniteltu osoittamaan kuinka vaarallinen ajamatka voi olla. Hermione itse sanoi, että ihmiset tapasivat menneisyytensä nykyisen muodon menneisyydessä ajattelemalla jonkin verran mustaa taikaa. Myös Hermione oli melko stressaantunut käytettäessä aika Turneria toistuvasti. Hän ja Harry olivat vaarassa jäädä kiinni pelastaessaan nokan nokan ja Siriuksen.

Vaikka he käyttäisivät sitä kuten totesit, tarinaa ei olisi ollut. Rowling on Harry Potter -universumin kuningatar ja kaikki hänen ennakkoluulojensa armoilla.

#11
+1
Daeron
2019-02-26 06:31:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne tuhoutuivat.

OotP: n ministeriöiden osastolla kuulemme, että heidät tuhottiin (tämä on kirjasta).

Vauva -päämies Kuolemansyöjä huutaa ja paukuttaa asioita, kaataa isoisän kelloja ja kaataa pöytiä, hämmentynyt ja hämmentynyt, kun taas lasikaappi, jonka Harryn nyt epäiltiin sisältäneen Time-Turners, putosi, murtui ja korjasi itsensä takana olevalle seinälle.


- Harry Potter ja Feeniksin järjestys, luku 35 (verhon takana)

Myöhemmin se käy ilmi että he todellakin tuhosivat kaikki aikakääntäjät.

Ar, tiesin aina, että sinun oli vaikea hankaloittaa puristamaan minua aikataulujen väliin ", hän sanoi utelias kaatamalla heille lisää teetä. "Vaikka tekisitkin Time-Turners-sovelluksen ..."

"Emme olisi voineet tehdä", Hermione sanoi. ”Me murskasimme ministeriön aikakääntäjien koko kannan ollessamme siellä kesällä. Se oli päivittäisessä profeetassa. ”


- Harry Potter ja puoliverinen prinssi, luku 11 (Hermionen auttava käsi)

Joten he eivät olisi voineet käyttää aikakääntäjää vaikka haluaisivatkin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...