Kysymys:
Voisiko oraakkeli todella nähdä tulevaisuuden vai vain ennustaa valinnan ihmisen tunteiden perusteella?
Mightian
2015-06-06 17:29:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

3. Matrix-elokuvan viimeisessä kohtauksessa käydään seuraava keskustelu:

Seraph: Tiesitkö aina?

Oracle: Voi ei. Ei, en. Mutta uskoin.

Mutta ennen sitä oraakkeli kertoo paljon asioita, kuten Niobe antoi aluksensa Neolle, Trinity rakastui, Morpheus löysi yhden ja antoi Smith uskoo voittavansa viimeisen taistelun jne.

  • Mikä todella saa minut ihmettelemään, on, että hän kertoo Neolle, että tietokone ei näe edellistä valintaa. li>
  • Kuinka hän voisi tehdä niin tarkasti nämä valinnat, kun he eivät osaa laskea valintoja niin hyvin? Muista ensimmäinen kohtaus, jossa hän kertoo Neolle: "Yhdessä kädessä sinulla on Morpheuksen elämä ja toisessa sinulla on oma, sinun on valittava". Ja kertoo myös Neolle, että hänellä on lahja, mutta hän odottaa jotain.

Kaikki nämä asiat saavat minut miettimään: Voisiko oraakkeli todella nähdä tulevaisuuden vai vain laskea ihmisten tulevaisuuden valinnat?

üks vastaus:
#1
+5
Faizan Rabbani
2015-06-10 12:50:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matrix-trilogiassa Oracle on eräänlainen epäilyttävä merkki. Ensimmäisessä elokuvassa hänet näytetään erittäin asiantuntevana naisena, jota harvat ihmiset (kuten Morpheus) kuulevat ja uskovat. Myöhemmin hänet paljastetaan be-ohjelmalle, joka asuu Matrixin ytimessä. Hänellä ei ole kykyä nähdä oman valintansa ohi, mikä selittää, että kukaan ei voi nähdä omaa valintaa, jota hän ei ymmärrä.

Oraclen ennakointivalta ei perustu "ennalta määrätyn" tietoon. tulevaisuudessa, vaan pikemminkin laskelma; Oraclen olemassaolon syy on yksinkertaisesti "tutkia ihmisen psyyke", kuten arkkitehti mainitsee, jolloin Matrixista voi tulla enemmän ihmismaailman kaltainen, jotta ihmiset todella hyväksyvät sen.

Oracle ennustaa itse asiassa suoraan merkityksellisiä tapahtumia. sekä Matrixin ohjelmointiin että ihmisen vastauksiin hänen tietämyksensä mukaan. Tärkein esimerkki on hänen ennusteensa Neon valinnasta Morpheuksen elämän ja hänen omansa välillä.

Vaikka Oracle tiesi, että edustajat etsivät Morpheusta hänen etsiessään 'Yhtä' ja näkivät Cypherin toimet ja reaktiot (kuten hänen keskustelunsa agentti Smithin kanssa), hän ennusti todennäköisin tapahtuma.

Toinen esimerkki on hänen ennustuksensa Neon valinnasta The Matrix Reloaded;

Häntä oli ollut olemassa kaikissa viidessä versiossa, ja huolimatta Yhden kyvystä ilmaista vapaa tahto, hän oli kokenut sarjan tapahtumia, joita oli ja tapahtuisi, ja työnsivät Yhden Lähteeseen.

Joten voidaan päätellä, että hänen vastauksensa (ennusteet) ovat suoria seurauksia matriisin luonteen ja hänen ihmisistä tiedottamisen tarkoista laskelmista.

Lisätietoja: Wiki

Mutta se ei silti selitä, että hän ei laskenut.
Kuten hän sanoo @war_Hero,, kukaan ei voi nähdä osaa valinnoista, joita hän ei ole ymmärtänyt. Oracle on erittäin tehokas ohjelma, mutta jopa hänellä on laskentarajoituksia. Vaikka hän tiesi Neon kanssa, asiat ovat erilaisia, kun hän pääsee lähteelle, mutta hän ei voinut laskea kuinka erilainen. Sitä paitsi Smith muutti yhtälöä levittämällä kuin virus Matrixiin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...