Kysymys:
Donnie Darkon loppu
bragboy
2011-12-02 01:15:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan ymmärtänyt elokuvaa Donnie Darko. Mitä ei lopulta tapahdu,

Tervetuloa klubiin, minäkään en koskaan ymmärtänyt loppua.
Seitsemän vastused:
#1
+34
DForck42
2011-12-02 01:20:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pohjimmiltaan tapahtuu

Donnie lopulta lähettää suihkumoottorin takaisin, ja uudella aikajanalla (yay aikamatka!) hän pysyy sängyssä, tapetaan ja estää suurimman osan tapahtumia, jotka tapahtuvat elokuvan loppupuolella.

Wiki-linkki

Kuinka ** hän ** lähettää suihkumoottorin takaisin?
Muistan, että hän lähettää sen epäsuorasti tekemällä valinnan nousta sängystä. Koko elokuvan juoni on olennaisesti kahden toisiinsa kietoutuneen rinnakkaisen aikajanan silmukka. Pääkohteessa Frank ilmestyy ja Donnie jättää sängynsä välttäen putoavan moottorin murskaamista. Tämä tarkoittaa, että hänen äitinsä tekee matkansa suunnitellusti koneelle, jonka moottori putoaa, lopulta tappaa hänet. Toisella aikajanalla Donnie pysyy sängyssä ja moottori tappaa hänet, minkä seurauksena hänen äitinsä peruutti matkansa, muuttamalla aikajanaa niin, että kone ei koskaan kaadu. Se on outo paradoksi.
#2
+18
Shiz Z.
2012-02-04 23:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni on virhe ottaa Donnie Darko -tapahtumat kirjaimellisesti, mukaan lukien loppu.

Päähenkilö Donnie kehittää skitsofreniaa. Skitsofrenia saa Donnien uskomaan olevansa keskellä aikamatka-seikkailua, joka saattaa pelastaa maailmankaikkeuden.

Elokuva osoittaa, kuinka tämä hallusinoitu fantasia ilmaantuu, jos se olisi todellisuutta. Joten loppua ei ole tarkoitettu tuomaan elokuva realistiseen lopputulokseen tai edes järkeen.

DVD: n ylimääräisessä kohtauksessa Donnie keskustelee isänsä kanssa ja sanoo: "Isä, olen hullu."

Henkilökohtaisesti luulen, että olen osa nero Donnie Darko on se, että - aivan kuten monien tosielämän skitsofrenioiden hallusinaatiot - Donnie-fantasialla on melkein järkevää, jos yrität ymmärtää. Mutta viime kädessä sillä on vain järkevää vain Donnielle.

Koskaan ajatellut sitä sillä tavalla. Joten olennaisesti tapahtumien kokonaisuus skitsofantasiaksi, joka on tyypiltään 'se oli koko ajan unelma' -tyyppinen skenaario?
Tarkalleen. Tämä elokuva on paikallinen muotokuva skitsofrenian puhkeamisesta. DVD-levyllä on poistettu kohtaus, kun Donnie puhuu isälleen ja hän sanoo "Isä, olen hullu".
Se ei ole kovin tyydyttävä selitys, varsinkin kun tiedämme elokuvan alusta alkaen, että hän on pähkinä.
Matt, en ymmärrä, kuinka tietäen, että hän on "pähkinä", vastaukseni olisi vähemmän pätevä ... jos jotain, pätevämpää, eikö?
Mielestäni hänen henkinen tilansa on merkityksellinen, mutta se ei ole vastaus. Sen käyttäminen vastauksena on pikemminkin kuin kysymyksen selittäminen vastaamatta jättämiseen. Haluan myös juoni-logiikkaa sen perusteella, mitä tapahtuu.
Vaikka koko elokuva voitaisiin tulkita harhaksi, se on harhaa, jolla on järkeä sinänsä, sen sisäisessä logiikassa. Voit selittää lopun tässä sisäisessä logiikassa, mutta voit itse sanoa samalla, että tämä on kaikki kuvitteellinen (kuten useimmat elokuvat ovat), kuinka Donnie kuvittelee sen.
#3
+11
Mnementh
2011-12-02 01:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuva näyttää vaihtoehtoisen aikajanan, joka poikkeaa todellisesta aikajanasta. Donnie Darkon olisi pitänyt kuolla alussa, mutta hän vältteli sitä, koska Frank houkutteli hänet ulos. Elokuva kertoo Donnie Darkosta, joka oppii vaihtoehtoisten aikataulujen teorian.

Lopussa siirretty aikajana alkaa romahtaa ja maailma tuhoutuu, kuten Frank sanoi. Sitten palaamme todellisen aikajanan jakopisteeseen, missä Donnie kuolee. Voi kyllä, ja Donnie Darko lähettää salaperäisen suihkumoottorin (kukaan ei tiedä mistä se on peräisin) siirretyltä aikajanalta jakopisteeseen. :-)

#4
+10
matt_black
2012-12-25 03:32:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keskeinen osa, josta jotkut muut vastaukset kaipaavat, on se, että Donnie tekee valinnan , kun hän huomaa, kuinka koko vaihtoehtoinen maailmankaikkeus ja outo aikajana todella toimii.

Aikajanalla, joka vie suurimman osan elokuvasta, hänen tekonsa ja valintansa johtavat rakastamansa ihmisen kuolemaan (ei tarkalleen hänen syynsä, mutta ei olisi tapahtunut, jos hän olisi tehnyt muita valintoja). Mutta Roberta Sparrowin kirja opetti hänelle, että hän voisi muuttaa tätä aikajanaa, joten hän valitsee vaihtoehdon, jossa hän kuolee, mutta hänen tyttöystävänsä selviää.

Joten avain tulkinnassa mitä tapahtuu, on, että se on jotenkin lunastava itsensä uhraaminen. Ainakin siitä se tuntuu .

Miltä se "tuntuu" kenelle? sinulle?
@ShaneFinneran kyllä. Tämä oli minun reaktioni. En usko kaikkien jakavan sitä, mutta kun se on huomautettu, on helppo nähdä sen pätevyys. Katsotaanpa, mitä muut ajattelevat.
#5
+4
GreenBear
2016-04-03 02:14:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että elokuva kertoo seuraavan tarinan:

Alun perin oli vain yksi maailmankaikkeus - ensisijainen maailmankaikkeus, jossa koko ihmiskunta asui.

Jossain vaiheessa "Tapahtuma" oli tapahtunut ", kun neljännen ulottuvuuden kangas vioittui ja luotiin tangenttimaailma. Elokuvassa ei ole mitään viitteitä siitä, milloin tämä tapaus oli tapahtunut. Se on saattanut tapahtua elokuvan alussa tai joissakin tapauksissa kohta ennen tapahtumia, joista elokuva alkaa.

Kun kirja lukee, tangenttinen maailmankaikkeus on erittäin epävakaa ja se voi ylläpitää elämää enintään useita viikkoja. Ilmeisesti koko primaarisen maailmankaikkeuden tuntematon ihmiskunta sai Sen jälkeen kun tangenttiversumi on umpeutunut, se romahtaa itselleen muodostaen mustan aukon ensisijaisen maailmankaikkeuden kanssa tuhoamalla täten koko ihmiskunnan.

Kirjan mukaan tangenttimaailman on elokuvassa Artefakti oli suihkumoottori, joka tuli ensisijaisesta universumista Tangentti-universumiin Tangent-pyörteen portaalin (yhdyskäytävän) kautta.

Donnie Darko, joka on nyt Tangent-maailmankaikkeudessa, valitaan Eläväksi Vastaanottajaksi, jonka tehtävä on "ohjata Esine paikalleen matkaa takaisin ensisijaiseen universumiin ". Donnie on suoritettava tämä tehtävä ennen tangenttiversumin vanhentumista. Jos hän ei tee niin, koko ihmiskunta tuhoutuu tangenttiversumin romahtamisen yhteydessä. Elävänä vastaanottimena Donnie on siunattu neljännen ulottuvuuden voimilla, joista tärkein on kyky luoda aikaportaaleja (madonreikiä) - yhdyskäytäviä universumien välille, jotka toimivat aikakoneena.

Donnie ei ole tietoinen hänen tehtävistään ja kyvyistään ja hän löytää ne elokuvan edetessä. .

Lisäksi Donniella on visioita Frankista, jotka tarjoavat myös ohjeita. Elokuvassa Frank on Donnie-siskon Elizabethin poikaystävä, joka teki itsestään kani-puvun Halloweeniin. Se, mitä Donnie näkee näyissään, ei ole varsinaisen Frankin toiminta, joka palasi jonkinlaisen aikamatkan kautta, vaan pikemminkin aistiharhat, jotka tapahtuvat Donnie'n ennakointikyvyn vuoksi Elävänä Vastaanottimena. Kun kirja lukee, Elävää Vastaanottajaa kiusataan usein kauhistuttavilla unelmilla, visioilla ja kuulohallusinaatioilla hänen kanssaan Tangentti-universumissa.

Donnie-tyttöystävä Gretchen ja varsinainen Frank työskentelevät tiedostamattomasti Manipuloituna kuolleena. Heidän tehtävänään on luoda vakuutusloukku, joka ei jätä Donnie'lle muuta vaihtoehtoa kuin palauttaa esine ja siten pelastaa koko ihmiskunta.

Kun Gretchen tapetaan tangenttiversumissa, Donnie tajuaa, että on vain yksi tapa pelastaa hänet. Tähän mennessä hän on ymmärtänyt tehtävänsä ja kykynsä. Donnie luo universumien välille aikaportaalin (madonreiän), jonka kautta suihkumoottori palaa ensisijaiseen universumiin ja koko ihmiskunta siirtyy takaisin tangenttiversumista primääriuniversumiin juuri ennen tangenttiversumin romahtamista.

Juuri ennen kuin Donnie matkustaa Tangent Universumista, hän sanoo: "Kotiin", ja nauraa. Sitten hän sanoo kirjeessään Roberta Sparrow'lle: "Toivon, että kun maailma loppuu, voin hengittää helpotusta, koska siellä on niin paljon odotettavaa". Sitten näemme Donnie nauravan sängyssä kotonaan. Joten hän oli iloinen siitä, että hän oli suorittanut tehtävänsä ja pelastanut ihmiskunnan. Sitten hän kääntyy rauhallisesti kyljelleen hymyillen. Tämä viittaa siihen, että Donnie ei odottanut suihkumoottorin törmäävän häneen ensisijaisessa universumissa, hän odotti elävänsä edelleen, joten hänen tekonsa ei ollut itsensä uhraaminen.

Mitä tulee kaikkiin muihin ihmisiin, kuten kirjassa lukee: "Kun Manipuloidut heräävät matkalta tangenttiuniversumiin, kokemus unelmoi heitä usein ahdistamassa. Useimmat heistä eivät muista. Matka ratkaistaan ​​usein syvällä katumuksella valitettavasta toiminnasta ... "

Tässä tarinassa on paljon loogisia ongelmia. Gretchen ja Frank tapetaan tangenttiversumissa, sitten ne siirretään ajassa taaksepäin ensisijaiseen universumiin kaikkien muiden ihmisten kanssa. Kuinka heistä tulee jälleen eläviä alkeisuniversumissa? Teknisesti Donnie ei palauttanut esineitä ensisijaiseen maailmankaikkeuteen, vaan lähettänyt sinne suihkumoottorin toisesta koneesta. Frankin tappaminen ei ollut ilmeistä. Tuleeko ensisijainen maailmankaikkeus tyhjäksi, kun tangenssiuniversumi luodaan, siirretäänkö kaikki yhdestä maailmankaikkeudesta toiseen vai siirretäänkö vain ihmisiä ja miksi? Ja niin edelleen ...

Mielestäni - erittäin epälooginen tarina ja yliarvostettu elokuva

#6
+2
John
2016-10-27 11:19:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvassa on kaksi näkymää:

  1. skitsofrenia
  2. tangenttinen universumi

viite: Donnie Darko Selitetty

Elokuvan viimeisessä kohtauksessa ihmiset heräävät unessa siitä, mitä tangenttiversumissa tapahtui.

  • The terapeutti herää unelmalla tangenttimaailmasta ja hänen kokemuksistaan. Tangentti-universumin syytteeseen asettaminen.

  • Donnie-äiti on shokissa. Hän muistaa olevansa lentokoneessa, joka kaatuu hänen ja tyttärensä kanssa. Hän muistaa myös, että suihkumoottori kaatui ja Donnie pakeni tuomiostaan ​​unessa.

  • Frank herää silmäkipulla, unelmalla ampua silmään.

  • Donnie'n talon ohi kulkeva Gretchen kysyy lapselta, mitä tapahtui. Lapsi vastaa, että suihkumoottori hymyili Donnie. Gretchenillä on ollut myös unelma ja heiluttavat tuttuun tapaan Donnien äitiä. Hänen äitinsä aaltoilee.

Tämä on riittävän selvää, ettei se ole skitsofrenia. Koska Donnie on tässä vaiheessa kuollut.

Siitä jää meille vaihtoehto 2 - Tangentti maailmankaikkeus

Donnie päätyy epävakaan tangentin epicentrumiin. Maailmankaikkeudessa ja pelaa Elävän vastaanottimen roolia. Hän käyttää lisävoimiaan palauttaakseen Artefaktin (Jet Engine) takaisin ensisijaiseen universumiin.

#7
  0
Lewis
2018-07-25 15:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Richard Kellyn ohjaajien leikkaus lisää elokuvaan noin 20 minuuttia lisää materiaalia ja selittää ohjaajan tulkinnan, vaikka hänen mielestään sitä ei pitäisi pitää yksinomaan kaanonina. Henkilökohtaisesti pidän parempana alkuperäisen epäselvyydestä.

Uudessa kuvamateriaalissa on kohtauksia, jotka keskittyvät fiktiiviseen Aikamatkustuksen filosofia -kirjaan, jonka on kirjoittanut Roberta Sparrow. Tässä selitetään, että toisinaan on Tangentti-universumeja (TU) luodaan toisinaan primaarisesta maailmankaikkeudesta (PU). Nämä TU: t ovat [...] erittäin epävakaita ja ylläpitävät itseään enintään useita viikkoja. Lopulta se romahtaa itselleen muodostaen mustan aukon ensisijaisessa maailmankaikkeudessa, joka kykenee tuhoamaan kaiken olemassaolon.

Kirjassa kerrotaan myös, että elävä vastaanottaja valitaan, Donnie Darko ja lahjoitetaan. ' voiman supervoimia (tällä tavalla hän pystyi upottamaan kirveen patsaaseen), telekineesiä ja ennakkoluuloja. Siellä on myös Manipulated Dead, joka on jokainen, joka kuolee TU: ssa ja jonka tehtävänä on auttaa häntä, tärkein näistä on Frank. Siellä on myös manipuloitu asuminen, näitä ei käsitellä erityisen hyvin, mutta ne näyttävät toimivan periaatteessa samalla tavalla kuin manipuloidut kuolleet, joten mikä ero on? Minä en tiedä. Se, kuka heidän kanssaan manipuloi, on epäselvä, mutta voimme olettaa, että se on sama yksikkö, joka valitsi Donnie Darkon.

Viimeinen palapelin kappale on Artefakti, joka tässä TU: ssa on Jet Engine. Elävän vastaanottimen tehtävä on palauttaa se PU: lle, mikä estää TU: n luomisen ja mahdollisen apokalyptisen romahduksen. Miksi se on palautettava? kuka tietää.

Joten elokuvan lopussa, kun TU romahtaa, se luo ajan pyörteen, joka palaa sen luomiseen. Kun Donnie äiti ja sisar lentävät twisterin yli kuin pyörre, Donnie käyttää telekineesiään repimään moottorin koneesta ja lähettämään sen takaisin pyörteeseen PU: n läpi. Donnie ei vain ymmärrä, että hänen on tehtävä tämä, vaan myös ottaen huomioon tähän hetkeen johtavat tapahtumat (erityisesti kuolemat), hän toivoo, että ilman häntä asiat pelaavat toisin PU: ssa paremmalla lopputuloksella, joten miksi takaisin PU: ssa hän pysyy sängyssä nauramassa. Kuten Gretchen sanoi aiemmin elokuvassa Entä jos voisit palata ajassa taaksepäin ja ottaa ne tunnit kipua ja pimeyttä ja korvata ne jollakin paremmalla? Lopulla näyttelijöillä näyttää olevan joitain muistoja elokuvasta TU ja tapahtuneet tapahtumat, joihin mahdollisesti viitataan rivillä Donnien kirjeessä Robertaan , voin vain toivoa, että vastaukset tulevat minulle unelmissani . Se voi kuitenkin olla pienempi valinta Donnie'lta, koska kirjassa mainitaan myös vakuutusloukku, mikä tarkoittaa, että ehkä manipuloiduina kuolleina Frank ja Grethen luovat tarkoituksellisesti sarjan tapahtumia pakottaakseen Donnie haluamaan tuhota TU: n.

Kelly sisälsi paljon näitä lisätietoja elokuvan verkkosivustolta, ja paremman selityksen löytyy osoitteesta https://www.salon.com/2004/07/23/darko/Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...