Kysymys:
Kuinka erot replikanttien ja Deckardin välillä kehittyvät Blade Runnerissa?
phwd
2011-12-02 12:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blade Runner -sovelluksessa replikanttitunnistus tapahtuu kohteen kyvyn / kyvyttömyyden kautta osoittaa edistyneitä tunteita. Mutta elokuvan alussa Deckard alkaa yhtä tunteettomasti kuin replikantit.

Kuinka Deckardin ja replikanttien (erityisesti Roy ja Rachel) väliset erot etenevät koko elokuvan ajan?

Kolme vastused:
#1
+24
Mormegil
2011-12-02 20:35:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuva on itse asiassa melko epäselvä siitä, onko Deckard todella ihminen vai kopioija, Ridley Scott ottaa hänet replikantiksi, kun taas Harrison Ford uskoo olevansa ihminen. Vaikka Deckard osoittaa yhä enemmän tunteita elokuvan jatkuessa, sama pätee muihin replikanteihin.

Epäselvyys on IMHO, todellakin tärkeä osa elokuvan (ja alkuperäisen romaanin) kohtaa. ) - mikä on ero ihmisten ja koneiden välillä. Ja (pysyvä teema PKDickin teoksissa), kuinka voit olla varma, että olet itse asiassa ihminen, ei kone?

Katso myös: Deckard: ihminen vai replikantti?

Paitsi, että Hampton Fancher (sekä _Blade Runner_: n että _Blade Runner 2049_: n pääkirjoittaja) [uskoo Deckardin olevan ei-replikanttinen] (https://scifi.stackexchange.com/a/171553/21267).
#2
+12
iandotkelly
2011-12-02 20:45:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Romaanissa on vähemmän hienovarainen kysymys siitä, kuka on android. Romaanissa Deckard menee eläkkeelle androidin kanssa, joka soittaa apua ennen kuolemaansa. Ilmoittautuvat poliisit ovat "varjo" poliisilaitokselta, jotka ovat melkein kaikki itse androideja, jotka asuvat peitossa. Deckard pakenee terävälittäjän kanssa, joka työskentelee tämän väärennetyn poliisilaitoksen kanssa, joka ei tajunnut työskentelevänsä androidien kanssa ja ehkä jopa 'eläkkeellä' ihmisiä. Deckard ja toinen terän juoksija keskustelevat siitä, kuka on android ja kuka ihminen, ja kenen pitäisi tehdä 'testi'. Sekaannusta lisäävät, että molemmilla on erilaiset testit, joita he käyttävät. Romaani oli jo esittänyt Rachelin, androidin, joka uskoi olevansa Tyrrelin veljenpoika, asettamaan maaperän androidille, jotka eivät tiedä, etteivät he ole ihmisiä. Lisäksi koko kirjassa on suuri juoni hänen sähkölampaistaan ​​ja siitä, puuttuiko hän empatiaa ostamatta todellista lemmikkiä.

Elokuva ei sisällä monia romaanin juonielementtejä, mutta se tuo hienovaraisemmin kysymyksen siitä, onko Decker androidi vai ei. Se jättää katsojalle vielä paljon avoimempia kysymyksiä ja on seurauksena erinomainen mutta erilainen tarina.

#3
+7
Mnementh
2011-12-02 19:15:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että kirjan on tehtävä se, elokuva mukautuu. Kaikki ihmiset unelmoivatko sähkölampaista? kaikki ovat vähän kuin zombeja, he haluavat vain mennä pois maasta tai seurata outoa uskontoa, kuten Deckardsin vaimo. Kirjan yhdessä kohtauksessa toinen Blade Runner epäilee Deckardin olevan kopioija ja tekee testin hänen kanssaan. Luulen, että Philip K.Dick halusi osoittaa, että ero ihmisten ja koneiden välillä ei ole niin suuri, kuin ajattelemme.

Elokuvassa Ridley Scott näyttää olevan hieman erilainen. Minulle elokuva sanoi, että androidit pystyvät samoihin tunteisiin ja empatiaan kuin ihmiset, jos he kehittävät sitä (niin todetaan teoria, että ihmiskunta on kehittynyt). Deckard tekee Rachelin ja Royn tavoin edistyksen ihmiskunnalle, vaikka ne kulkevatkin eri suuntiin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...