Kysymys:
Miksi Bruce Willisin hahmo kuudennessa aistissa ei ole itsetietoinen?
Lauren
2011-12-02 05:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi Bruce Willisin hahmo ei tajua olevansa kuollut?

Jos muistan oikein, juoni tapahtuu useita kuukausia hänen tappamisensa jälkeen. Eikö sen aikana olisi pitänyt olla vihjeitä? Ne tarkoittavat, että hän ajattelee, että vaimonsa ei puhu hänelle, koska hän on vihainen, mutta onko todella mahdollista, että hän oli ainoa henkilö, jonka kanssa hän odotti olevan tekemisissä?

Lisäksi näyttää siltä, ​​että kaikki muut elokuvan haamut tietävät kuolleensa. Joten kenties toinen kysymys olisi, käyvätkö kaikki kuudennen aistin aaveet läpi "siirtymäkauden", jossa he eivät tajua olevansa kuolleita? Missä vaiheessa he tietävät sen?

En usko, että herra Shyamalan ajatteli tätä niin paljon. Hän todennäköisesti halusi mieluummin upean käänteen lopussa. Kiinnostava kysymys.
Rakkaat ihmiset ja työ / kutsumus tiivistävät melkein elämän. Mitä muuta siellä on? Toki on muitakin juttuja, mutta nämä kaksi ovat keskellä. Eikö? Kestää jonkin aikaa, kunnes etsit muualta.
Olen melko varma, että pyöräilijällä ei ole aavistustakaan, että hän on kuollut
Neljä vastused:
#1
+158
Evan
2011-12-02 08:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä Colen rivi mielestäni tiivisti sen parhaiten: "He eivät näe toisiaan. He näkevät vain sen, mitä haluavat nähdä. He eivät tiedä olevansa kuolleita."

Ja lukuun ottamatta tyttöä, joka yrittää pelastaa sisartaan, en tiedä, voisitko lopullisesti sanoa, että joku muista haamuista tiesi olevansa aaveita. Luulen, että "He näkevät vain sen, mitä haluavat nähdä" on avain tässä. Tavallaan aaveet tekevät omasta todellisuudestaan.

Kiitos! En muista sitä viimeistä lausetta Cole'n lainauksessa. Luulen, että ajattelin vain pientä tyttöä, kun sanoin "loput näyttävät ymmärtävän ..."
Kun luin tämän kysymyksen, olin kuin "Hitto, joka pilasi elokuvan myös minulle", ja kun luin vastauksesi, olin kuin "älä odota vielä yksi kaikkien aikojen suurimmista jännitys-, kauhu- / aaveelokuvista."
Luulen, että tämä kohta oli tarkoitus vihjata myös eläville ihmisille, jotka yhtä hyvin näkevät vain sen, minkä haluavat nähdä - vaikka tämä ei välttämättä olekaan täysin vihamielinen päätös.
Mutta ainakin aaveet ajattelevat, ja siksi heitä on olemassa ainakin Descartesin maailmankaikkeudessa
Hyvä vastaus - paitsi kun otetaan huomioon päivä tai kolme Bruce Willisin hahmon kuoleman jälkeen ... eikö hänen kodinsa ympärillä olisi kukkia, muistomerkkejä jne. Eikö hän näe vaimonsa olevan masentunut hetkeksi? Eikö hän löytäisi sitä outoa? Ellei kielto "he näkevät vain mitä haluavat" voi mennä * niin pitkälle *. Tämä vastaus toimii, mutta minulle on siellä vielä melko suuri juoni-aukko.
@BruceWayne Vain jos oletamme olevan aave, on kuin elossa oleminen, mukaan lukien ajan jatkuvuus. On järkevämpää, jos kuvittelet sen olevan enemmän unessa, jossa aikojen ja sijaintien välillä on aukkoja, hyppyjä ja siirtymiä, mutta se ei tunnu siltä. Haamut näkevät vain sen, mitä he haluavat nähdä, ja * me * näemme vain sen, mitä he näkevät: kun näemme leikkauksen kohtaukseen ja oletamme, että siellä oli jokin ohitettu täyteaine, jossa Brucen hahmo kävelee kaduilla, käy vessassa, ostaa ja juoda pullo vettä, sanoo hei kauppias jne., oikeastaan ​​siellä ei ollut * mitään * ennen.
#2
+20
Duminda Rathanayaka
2012-04-06 15:47:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kotoisin Sri Lankasta, ja ajatus siitä, että aaveet eivät tiedä kuolleisuuttaan, ei ole täällä täysin vieras. Olen melko varma, että Shyamalan oli tietoinen tällaisista myytteistä.

#3
+10
Flater
2017-01-27 17:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvasta (ja muista vastaavista elokuvista) muistaessani korostetaan usein, että aaveet, jotka lapsi näkee, ovat sellaisten ihmisten sielu / henki, jotka eivät ole vielä hyväksyneet kuolemaansa tai joilla on vielä jotain tekemistä tämä maailma.

  • Tytön oli osoitettava isälleen, että hänen (askel?) äitinsä myrkytti häntä.
  • Colen isoäiti halusi kertoa Colen äidille jotain tärkeää (mikä olisi muuttaa dramaattisesti Colen äidin tunteita omaan äitinsä kohtaan.
  • Pyöräilijä oletettavasti tapettiin iskujen vuoksi (pään haavan takia) eikä siksi koskaan tajunnut, että hän kuoli. Hän näytti hämmentyneeltä ihmisiltä, ​​jotka eivät katsoneet häntä, joten hän oli todennäköisesti matkalla tajuamaan kuolleensa.

Ja Bruce Willisin hahmolle hänen täytyi sekä hyväksyä että ymmärtää hänen kuolemansa. Hän ei voinut hyväksyä kuolemansa todellisuutta ja piti siitä kiinni.

Aidoksi oleminen todellisessa maailmassa on samanlainen kuin puhdistusmaassa. Olet siellä, kunnes olet saanut valmiiksi. Vaikka tosielämän aaveille, se on usein vapaaehtoisempaa (henki päättää olla siirtymättä eteenpäin) eikä pakotettua.

#4
-2
Felix_ro
2019-04-15 13:08:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäisin myös vastaukseen @Evan antaa, että ajatus siitä, että haamut ovat edelleen muiden ihmisten lähellä (siis "haamu" -nimi / nimi), on se, että he ovat ihmisiä, jotka eivät tajunnut olevansa kuolleita, ja silti käyttäytyä normaalisti.

Toinen Hieno elokuva tällaisella esimerkillä on Matkustajat (2008) ja Anne Hathaway https://www.imdb.com/title/tt0449487, jota ehdotan kaikki katsella; Minulle se oli ilmoitus, ja siinä oli varmasti paljon enemmän "sielua", "tunteita" ja "suhteita" kuin kuudennessa mielessä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...