Kysymys:
Onko sosiaalisen verkoston avajaistilanne tarkoitus olla humoristinen?
phwd
2011-12-03 05:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Avauskohtauksessa Mark ja Erica puhuvat Kiinan ihmisten tuntemisesta, SAT: sta ja Markuksen ihastumisesta pääsystä finaaliklubiin. Kuinka tämä kohtaus on humoristinen? Joku kertoi minulle nauraneensa, mutta en näe huumoria lukuun ottamatta Markuksen hankaluutta. Mutta tämä huumori, jonka olen sisällyttänyt Markiin, on hankaluus, jota Jesse (näyttelijä) yrittää kuvata Markuksena.

Esimerkiksi tässä Devin Ricen ja Lauren Hamrickin kohtauksen uudelleen tekemisessä en näe ollenkaan huumoria. Näen realistisen asettelun siitä, miten hajoaminen tapahtuu.

Onko kohtaus tarkoitus olla humoristinen? Mitkä elementit / selitykset osoittavat, miten tämä voisi toimia? (käsikirjoituksen hienovaraisuus, ympäröivä ilmapiiri, kameran sijainti tai musiikki)

Mielestäni kysymys miksi jotain on humoristista, on kuin kysyä miksi olet sellainen kuin olet. Olemme kaikki yksilöllisiä ainutlaatuisia ihmisiä. :-P
No ... näyttää siltä, ​​että näemme jotain erilaista. Sanominen ** miksi ** olettaa kohtauksen olevan todella humoristinen ja siten ** syy **, jonka ohjaaja teki kohtauksen tällä tavalla. Kysyn, onko kohtauksen tarkoitus olla humoristinen? Ja jos niin, niin kuinka ** elokuvan elementit (olut, baariruokien syöminen), konteksti (finaaliin kiinnittyminen), tunne (se tosiasia, että Ericaa ärsytti yhä enemmän) asettivat kohtauksen sävyn. Jos elokuvan sävyn analysointi elokuvaelementtien kautta ei ole pätevä kysymys, myönnän, että tämä kysymys ei ole rakentava. @Noldorin
Kolme vastused:
#1
+12
NGLN
2011-12-04 16:37:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole syvällistä tietoa eikä viitteitä, en usko, että alkukohtaus on tarkoitettu humoristiseksi. Mielestäni avaussarja toimii ennen kaikkea johdantona Markin hahmoon ja älykkyyteen, mutta toissijaisella tasolla esikatseluna yleisölle siitä, mitä odotetaan, nimittäin nopean keskustelun ja mielenvaihdon. Se sanoo: "Kiinnitä huomiota!"

Jotkut pitävät osan siitä humoristisina, mutta se on vain yksilöllinen maku. Tämän kohtauksen kutsuminen eri tunteisiin on osoitus Aaron Sorkinin loistavasta kirjoituksesta.

#2
+4
Mark
2011-12-13 15:12:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni kohtauksen on tarkoitus olla humoristinen. Ei vain humoristinen - sen todellinen tarkoitus on antaa meille loistava ytimekäs esittely Markista, hänen persoonallisuudestaan ​​ja tekijöistä, jotka motivoivat häntä koko elokuvan loppupuolella - mutta se on ehdottomasti hauska kahdesta syystä:

  1. On vain joitain suoraviivaisia ​​hauskoja viivoja, kuten silloin, kun Erica kertoo Markille "[En voi enää puhua], koska se on uuvuttavaa! Treffit sinä ovat kuin StairMasterin tapaaminen! "

  2. Meitä huvittaa ihmiset, jotka ovat töykeitä tajuamatta sitä. Katsokaa komedioita, kuten Fawlty Towers ja The Office: melkein koko huumori tulee hahmolta, joka on henkeäsalpaavasti töykeä muille ihmisille, mutta näyttää tietämättömältä aiheuttamastaan ​​loukkauksesta . Sosiaalisen verkoston alkukohtauksessa Markilla on tämä rooli: hän ei tee muuta kuin loukkaa Erikaa (he ovat vain siellä, koska hän "nukkui ovenvartijan kanssa"; hänen ei tarvitse opiskella, koska hän on vähemmän tärkeässä yliopistossa) tai jättää hänet huomiotta ("En puhunut enää Kiinasta, puhuin minusta") ja näyttää sitten räikeältä, kun hän kertoo, että heidän suhteensa on ohi. Huumori tulee katsomasta häntä kaivamaan omaa hautaansa, varsinkin kun hän jättää huomiotta kaikki varoitusmerkit (Erican kauhistuneet reaktiot) ja vain kaivaa.

En ehdottaa sitä Mark Zuckerberg on kirjoitettu komediahahmoksi: hän ei ole. Mutta Sorkin on erittäin nokkela kirjailija, ja elokuvassa on paljon hauskoja kohtauksia ilman, että se olisi komedia. (Kana-julmuusjakso saa minut aina nauramaan ääneen!)

Epäilen, että StairMaster _joke_ ei ollut Sorkinin panos, vaan mainostajan / sijoittajan. Mutta tämä syrjäyttää, molemmat antamasi esimerkit kokevat olevani vakavasti vakavia; Haluan yksinkertaisesti myötätuntoa hahmoihin, ja molempien ei selvästikään ole tarkoitus olla hauskoja _ heidän mielestään. Mutta kuten sanoin, se on vain henkilökohtainen maku. Nyt verrattuna _toimistoon_: tämä on epäilemättä _tarkoitettu_ hassuksi, vaikka jotkut eivät ehkä pidä sitä niin.
Luulen myös, että osui naulaan sanomalla, että se ei ole _ vain _ humoristista. Jos kirjailija näkee mahdollisuuden laittaa jotain _, joka voidaan kokea hauskana_, hän varmasti tulee, jos se sopii. Mutta kuten sanot itse: elokuva ei ole komedia, eikä silti avauskohtaus.
#3
  0
Jack Marchetti
2011-12-13 22:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minkä tahansa elokuvan alkukohtaus on tarkoitettu ennen, ja loppukohtaus on jälkikäteen. Joten näet hahmon etenemisen, kaaren, jos haluat.

"Sosiaalisen verkoston" aloituskohtauksen on tarkoitus esitellä päähenkilösi. Sen on tarkoitus näyttää sinulle a) hän on älykäs, b) hän on eräänlainen ääliö ja c) hän on motivoitunut tekemään jotain suurta.

Tee itsellesi palvelus ja lue se - se on 10 sivua pitkä, mikä on ennenkuulumaton käsikirjoituksissa. Jokainen kirjailija, joka käänsi käsikirjoituksen tällä tavalla, ei nimeltään Aaron Sorkin, olisi nauranut huoneesta. Vaikka se on hämmästyttävää kirjoittamista, sitä ei vain tehdä niin. 10 sivua, joissa kaksi ihmistä puhuu, on näytelmä, ei elokuva.

Onko se tarkoitus olla hauska? Varma. Onko sen tarkoitus saada sinut tietysti inhoamaan sankariasi, varmasti. Tarkoittaako se saada sinut sääliä häntä, koska hänellä ei ole aavistustakaan kuinka puhua oikein naisen kanssa? Ehdottomasti.

Kuinka elokuva päättyy?

Mark on nyt miljardööri, oman universuminsa mestari, mutta ihmettelee silti tyttöä. Tämä ei osoita täydellistä hahmomuutosta, kuten useimmat elokuvat yleensä tekevät. Jälleen, se on Sorkin. Hän voi tehdä mitä haluaa. Hän on poikkeus säännöstä.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi Sorkinin merkittävästä saavutuksesta. Mutta nyt sitä tarkoitetaan hauskana sen takia? -1


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...