Kysymys:
Onko Chandramukhi / Manichitrathazhu / Bhool Bhulaiya tämä Partinon kopio Vertigosta?
Gautam
2011-12-01 18:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katselin äskettäin Vertigoa ja huomasin, että Vertigon ja Chandramukhin / Manichitrathazhu / Bhool Bhulaiyaa välillä oli todella silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä..

Onko totta, että tekijät kopioivat Vertigon vai oliko se todella omaperäistä?

Luin äskettäin Mary Higgin Clarken novellin Anastasia-oireyhtymä ja löysin sen teemaltaan hyvin samanlaisen kuin Manichitrathazhu. Tämä romaani julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 ja elokuva julkaistiin vuonna 1993. Jos se on romaanin sovitus, niin se on loistava mukautus.
OT: Vastaus on EI. Mutta jos etsit elokuvaa, joka on saanut vaikutteita Vertigosta, se on 'Mannar Mathai Speaking'
Koska kysymys koskee Vertigoa ja Manichithrathazhua (tehty malajalaminkielellä), saattaa olla syytä huomata, että Vertigon peruskartta kopioitiin Malajalamiin nimellä Mannar Mathai Speaking
Neljä vastused:
#1
+14
pramodc84
2011-12-01 18:29:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Manichitrathazhu -tarinan taustalla on tragedia, joka tapahtui Alummoottil Tharavadussa, kuuluisassa Travancore-keskustassa 1800-luvulla. Täällä sankaritar kärsii persoonallisuushäiriöistä ja tapahtuu joitain outoja asioita, ratkaisee ongelman karkottamisen ja psykiatrian kanssa.

Missä kuten Vertigossa, akrofobiasta kärsivä eläkkeellä oleva poliisin etsivä, joka palkataan yksityistutkija seuraamaan tuttavansa vaimoa paljastamaan hänen erikoisen käyttäytymisensä salaisuuden. Tämän romaanin on kirjoittanut Boileau-Narcejac. Sankari kärsii akrofobiasta.

Vertigosta lainattuja kohtauksia saattaa olla vähän.

Voi olla, että jotkut kohtaukset ja juonielementit sopivat yhteen, mutta mikään muu ei ole yhteistä niiden välillä. Manichitrathazhu näyttää olevan alkuperäinen teos.
#2
+6
Raj
2012-04-09 13:14:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että Manichithrathazhu jakaa yhtäläisyyksiä Vertigon kanssa. Minulle uusintaprojektit tuntuivat usein virheelliseltä kuvaukselta Gangan sairaudesta. Hänen vihansa kohdistuu usein mieheen, joka pelaa päähenkilöä. Mielestäni se on tarkoituksellinen järjetön tapa antaa enemmän näyttöaikaa Sankarille.

Manichithrathazhu-käsikirjoitus on innoittamana psykiatrin tapauspäiväkirjoista. Alkuperäinen kuvaa Gangaa dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä kärsivänä potilaana. Jaetun persoonallisuuden / useiden persoonallisuuksien juuret ovat lapsuuden traumassa. Seksuaalinen hyväksikäyttö ja muut traumat, mukaan lukien halveksuminen muutamien syiden mainitsemiseksi. Gangan yksinäisellä lapsuudella on tarpeeksi vihjeitä taudin juurien selvittämiseksi. Vielä tärkeämpää on, että Manichithrathazhu on kuvannut vahvoja teemoja Nakulanin syrjinnän ympärillä. Mikä olisi voinut laukaista Split-persoonallisuuden Gangan aikuisiässä?

Katso nämä kaksi kohtausta uudestaan:

Ganga on sängyssä melkein torkkumassa. Hän pyytää Nakulania herättämään hänet, kun hän on valmis nukkumaan. Nakulan katsomatta häntä sanoo kyllä ​​ja jatkaa työtään. Muista, että Ganga ja Nakulan ovat vastasyntyneitä. Hänen halunsa viettää yön hänen kanssaan jää vastaamatta.

Eri kohtauksissa Ganga puhuu intohimoisesti Manichithrathazhun avaamisesta. Nakulan taas työpöydällä. Nakulan nyökkää hyväksyntään katsomatta tietokoneensa näytöltä.

Manichithrathazhu näyttää olevan vakava yritys kuvata dissosiatiivista identiteettihäiriötä.

#3
+1
ganesh
2016-04-30 10:37:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onnellinen törmätä tähän vanhaan säikeeseen ja tuntea, etten ole yksin. Huomasin myös paljon yhtäläisyyksiä Vertigon ja Chandramukhin (Manichithrathazhu) välillä. Huimassa sankaritar, rouva Elsterin oletetaan valloittavan Carlotto Valdesin (meksikolainen nainen, joka asui Yhdysvalloissa edellisellä vuosisadalla ja jota aviomiehensä käytti väärin ja kuoli lopulta) henki. Elsterillä oli tapana tuijottaa Valdesin muotokuvaa tuntikausia päivittäin, hänellä oli tapana katsoa Valdesin jalokiviä ja hemmotella niitä huolellisesti jne. Menneisyydessä kärsineiden ja kuolleiden juttu vaikuttaa elokuvan päähenkilöön on varastettu kokonaan Vertigolta. Sinun täytyy nähdä tuo elokuva uskoaksesi siihen. Olen sekä yllättynyt että vaikuttunut siitä, että Alfred Hitchcock teki tämän elokuvan vuonna 1958 ja pystyi keksimään niin upean alkuperäisen tarinan.

#4
  0
Panther
2016-12-10 23:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ChandraMukhi ja Bhool Bhulayia ovat Manichitrathazhun virallisia uusintoja. Nämä elokuvat eivät kuitenkaan liity Vertigoon. Jotkut asiat ovat samat, mutta se esiintyy samanaikaisesti.

Voitteko kenties kertoa hieman enemmän tai tukea väitettänne hieman enemmän jotenkin?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...