Kysymys:
Onko väliä missä järjestyksessä katselen "Mies ilman nimeä" -trilogiaa?
DisgruntledGoat
2011-12-09 04:05:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan katsellut klassista länsimaista, joten yritän kokeilla lajityyppiä. Hyvä, huono ja ruma näyttää olevan suosituin (ja luokiteltu neljänneksi IMDB: n 250 parhaan joukossa), joten ajattelin katsella sitä ensin. Mutta se on myös osa oletettua trilogiaa:

  • A Fistful of Dollars (1964)
  • For Fewful Dollars More (1965)
  • Hyvä , Paha ja ruma (1966)

Uskon, ettei ole mitään erityistä juonia, joka yhdistää heidät, vain "Mies ilman nimeä" -hahmo. Huomioon otettavaa on myös se, että Wikipedian mukaan niillä on erilainen aikajärjestys (GBU asetetaan ennen kahta muuta).

Toimivatko kaikki elokuvat erillisinä elokuvina? Onko niiden katselemiseen "optimaalinen" järjestys?

Viisi vastused:
#1
+24
Bill the Lizard
2011-12-09 04:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen elokuva toimii erillisenä elokuvana, joten ei ole mitään todellista syytä katsoa niitä tietyssä järjestyksessä. Katsoin niitä kaikkia erikseen varttuessani, ja vasta vuosia myöhemmin sain selville, että Hyvä, Paha ja Ruma oli kytketty kahteen muuhun elokuvaan enemmän kuin sama näyttelijä / ohjaaja pari.

Dollaritrilogian Wikipedia-artikkelista:

Vaikka se ei ollut Leonen tarkoitus, kolme elokuvaa tuli trilogiaksi, joka seurasi saman "Miehen, jolla ei ole nimeä" (Eastwood, yllään samoja vaatteita ja käyttäytyi samoilla tavoilla) hyökkäyksiä.

"Mies ilman nimeä" -konsepti keksittiin Yhdysvaltalainen jakelija etsii vahvaa näkökulmaa elokuvien myymiseksi trilogiana.

Näytetäänkö myös samat merkit uudelleen? Samat näyttelijät tekevät, mutta ovatko he samoja hahmoja?
@Alonzo Olen melko varma, että vain Clint Eastwood pelaa samaa hahmoa kaikissa kolmessa elokuvassa. Muutama muu näyttelijä esiintyy kahdessa tai useammassa kolmesta, mutta he näyttävät erilaisia ​​hahmoja.
@BilltheLizard Odotan edelleen todisteita siitä, että * Clint Eastwood * soitti samaa hahmoa kaikissa kolmessa elokuvassa.
#2
+6
Alenanno
2012-08-29 14:18:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että hyvää, pahaa ja rumaa pidetään eräänlaisena esiosana, mutta se ei tarkoita, että sinun on katsottava sitä ennen muita.

Sen jälkeen kun olen nähnyt silloin tällöin erilaisia ​​"kappaleita", olen vihdoin katsonut niitä "kokonaan" julkaisujärjestyksellä:

  • (1964) Kourallinen dollareita
  • (1965) Muutama dollari lisää
  • (1966) Hyvä, Paha ja Ruma

Trilogiaa, vaikka Sergio Leone ei alun perin aikonutkaan olla trilogiaa, kutsutaan myös "Dollaritrilogiaksi" .

#3
+3
Big Fan
2014-06-06 23:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytännössä on käsky tarkkailla niitä, jos päätetään taustana toimivien historiallisten tapahtumien perusteella, eikä se ole tuotantojärjestys vaan pikemminkin:

  1. Hyvä , Paha ja Ruma (tapahtuu sisällissodan aikana)
  2. Muutama dollari lisää (rautateiden sijainti on vihje täällä)
  3. Kourallinen dollareita (molemmat aseet ja univormut viittaavat siihen, että tämä on viimeinen, koska osa elokuvassa esiintyvistä tuli käyttöön vasta 1890-luvun lopulla).

Elokuvilla oli erittäin hyvät ennätykset teknisen tekniikan pitämisestä. historiallisesti tarkka - sanomalehdet, rautatie, hautakivien päivämäärät, univormut jne. on jonkin verran vaatimaton siirto (valitettavasti molemmat tapat, mikä sekoittaa asian). FAFDM: ssä on jokin merkkivalintaikkuna, joka viittaa siihen, että se on viimeinen.

Luulen, että voit turvallisesti katsella 2 ja 3 molemmissa järjestyksissä ja olla kunnossa. GBU on ehdottomasti ensimmäinen katsottavaksi, vaikka se hyötyykin siitä, että se on kolmas tuotettu.

Ne kaikki kuvattiin itsenäisinä elokuvina, mutta tietyt asiat välitettiin joko tarkoituksella tai vahingossa, jotka tarjoavat näkökulmia trilogia. Valitettavasti sekava trilogia FAFDM: n ja Fistin aseman suhteen.

#4
+1
Doc Rachwitz
2016-04-29 01:42:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvän, pahan ja ruman lopussa mies, jolla ei ole nimeä, peittää kuolleen nuoren valaliiton sotilaan pölynimurillaan ja ottaa sitten nuoren miehen huovan. Seuraavan kerran, kun näemme hänet, hänellä on huopa ikonisena ponchona. Hänellä on poncho A Fistful of Dollars. alussa. Tuossa elokuvassa hänen kätensä vahingoittuu Indion miesten pahoinpitelyn aikana, ja elokuvan lopussa hän on ottanut käyttöön nahkakäsineen loukkaantunut käsi. For A Few Dollars More -aloitteen alussa hänellä on käsine, kun hän lyö yhden vastustajansa baarikilpailussa. Luulen, että se määrittää aikajanan.

Hieno trivia, mutta tämä ei vastaa kysymykseen. "Onko väliä missä järjestyksessä niitä katsellaan?" Opinnäytteet ovat niin vähäpätöisiä yksityiskohtia, että niillä ei ole väliä paitsi kronologian luomisessa.
Tämä näyttää enemmän vastaukselta [tähän toiseen kysymykseen] (http://movies.stackexchange.com/q/1294/49). Tässä oleva kysyjä on jo tietoinen aikajanasta ja kysyy * jos * sillä on vaikutusta elokuvien katselujärjestykseen. Haluat ehkä tarkentaa tätä osaa hieman enemmän, jotta vastaus olisi hieman sopivampi tähän kysymykseen.
#5
  0
Madhu Gopal Das Van Paare
2016-10-24 17:28:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvat ovat erillisiä elokuvia, ja niitä voi katsella erikseen. Tämän sanottuasi voit tehdä kaksi asiaa: yksi, voit katsella niitä siinä järjestyksessä kuin ne tulivat, kun he paranevat ja paranevat (ja kun Sergio Leone ja Ennio Morricone tulivat paremmiksi). Tai kaksi, voit katsella niitä kronologisessa järjestyksessä, koska Sergio Leone yritti itse asiassa kirjoittaa Yhdysvaltojen historiaa Hyvä, Paha ja Ruma kuvaa sisällissotaa, Nyrkki dollareista uudisasukkaat, ja Meksikon ja Yhdysvaltojen taistelu Kalifornian vuoksi. Sitten palkkionmetsästäjät tulivat rakentamaan sivilisaatiotaan, koska siellä ei riitä sheriffejä villissä lännessä. Joidenkin mielestä tämän sanottuaan Fistful of Dollars : n rekvisiitta on kuitenkin peräisin ajanjaksolta For A Few Dollars More .Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...