Kysymys:
Miksi Ennio Morricone kirjoitti elokuvan "The Thing" (1982) ääniraidan John Carpenterin sijaan?
Napoleon Wilson
2011-12-02 22:46:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotain, jonka olen aina pitänyt outona John Carpenterin vuonna 1982 julkaistun "The Thing" -ääniraidasta. Siinä on erittäin tunnelmallinen ja sopiva, hienovarainen syntetisaattorin ääniraita, joka on todellakin hyvin kirvesmiehen kaltainen. Mutta itse asiassa tämän elokuvan ääniraitaa ei tehnyt John Carpenter itse (vaikka hän usein tekee sen), vaan Ennio Morricone, toinen kuuluisa ääniraidan säveltäjä, mutta jota en henkilökohtaisesti tuoneet suhteeseen tällaiseen ääniraitaan.

Miksi niin kuuluisa ääniraidan säveltäjä, kuten Morricone, teki ääniraidan hänelle niin epätyypilliseksi, mutta itse asiassa tyypillisemmäksi Carpenterille, joka tosiaankin tekee itse elokuviensa ääniraitoja? Onko tämän oudon takana mielenkiintoinen tarina vai oliko kyseessä vain tavallinen asia?

Kerran kerran lännessä kuuluva ääniraita kuulostaa paljon kuin live-levyn ääniraita. Erityisesti Charles Bronsonin hahmon motiivi
Ei ole * kummallista, että Ennio teki tällaisen elokuvan, kun otetaan huomioon, että hän teki musiikkia myös vuoden 1974 giallo-horror-elokuvaan [Autopsy] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Macchie_solari). Hän teki joitain outoja. (Tämä on muokkaus sen jälkeen, kun tajusin, että kysyit musiikkityylistä, ei elokuvan tyylistä tai tyylilajista. Silti se on mukava trivia-bittinen ja partituuri (ruumiinavaus), josta todella nautin.)
Kolme vastused:
#1
+26
Bil Simser
2011-12-08 03:38:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puuseppä huomasi olevansa liian kiireinen elokuvan The Thing kuvaamiseen (lähinnä sijainnin kuvaamisen, mutta myös jälkituotannon vuoksi) ja siirtänyt tehtävät toiselle. Hän totesi myös, että hän halusi todella työskennellä Morriconen kanssa, koska hän oli suuri fani.

Miksi ääniraita kuulosti paljon omalta, Morricone sanoi haluavansa tuntea sen olevan John Carpenter. elokuva. Puuseppä meni niin pitkälle, että hän kertoi Morriconelle "olla tekemättä niin monta muistiinpanoa" ja tehdä siitä "yksinkertaisemman ja pelottavamman". Laadittuaan joitain valintoja Carpenterille hän valitsi yhden, joka lähinnä muistutti hänen omia sävellyksitään ja josta tuli pääteeman perusta.

Viitteet:

#2
+7
Wad Cheber stands with Monica
2015-07-06 06:56:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuottaja Stuart Cohenilla on pikemminkin kätevästi blogi, joka on omistettu hänen kokemukselleen työskennellessään The Thing : in parissa, ja se sisältää merkinnän pisteistä.

Täydellisessä maailmassa, rajattomasti aikaa ja resursseja, mielestäni John olisi halunnut säveltää musiikin itse THING: lle. Vielä tekemättömän työn todellisuus yhdistettynä laajempaan ja kerrostuneempaan lähestymistapaan pisteisiin johti kuitenkin siihen, että pohdimme muita vaihtoehtoja. Tarjosimme elokuvan alun perin Jerry Goldsmithille, joka ei ollut käytettävissä. sekä POLTERGEIST- että Hämärävyöhyke Spielbergille. Muusikon John Corigliano (ALTERED STATES) saatavuus tarkistettiin. Legendaarinen Alex North luki käsikirjoituksen, hänellä oli ideoita ja halusi tavata, mutta siinä vaiheessa tunsin, että ainoa säveltäjä, jonka John mahdollisesti antaisi elokuvansa muulle kuin itselleen, oli Ennio Morricone.

Elokuva oli kaukana täydellinen tai johdonmukainen - John kuvasi edelleen Stewartissa, joten elokuvasta puuttui suurin osa ulkotiloista sekä suurin osa kaikista erikoistehosteista, paitsi kennel. Morricone valitti jatkuvuuden puutteesta (tavallisesti emme olisi juoneet elokuvaa kenellekään tämän muotoiselle säveltäjälle ja ohjaajan ollessa läsnä, mutta meillä ei ollut ylellisyyttä aikaan - meidän oli turvattava hänen sitoutumisensa ja olimme yrittää kiilata hänen aikatauluunsa), mutta sopi, että jos tulemme hänen luokseen Roomaan, hän "näkee, mitä hän voi tehdä".

Epäilyt hävisivät lopullisesti kaksi kuukautta myöhemmin, kun Morricone avasi repeytyneen valiseensa ja poisti kahden tuuman teipin kelan, joka sisälsi nyt symbolisen "syke" -teeman. Kun kuulimme tämän ensimmäistä kertaa Universal-levytilassa, katsoin Johnia, jonka ilme oli alun perin helpotus, jota seurasi jotain ihmeellistä ... näytti siltä, ​​että Morricone oli ymmärtänyt Johnin täydellisesti. Seuraavan päivän orkesterinauhoituksessa muistan, että John saapui myöhään ja otti häpeällisesti istuimen takana, tarkkailijana ensimmäistä kertaa, kun Morricone nauhoitti loput elokuvansa musiikista. Kun äänitys on tehty suurilla äänenvärisävyillä, tarvittiin edelleen tarkempia siirtymis- ja jännitysmerkkejä, jotka John ja hänen kumppaninsa Alan Howarth sitten tarjosivat.

Joten, Carpenter hänellä oli jo liikaa lautasellaan, ja hänen oli pakko siirtää vastuu partituurista ulkopuoliselle säveltäjälle. Ainoa henkilö, jolle Carpenter luotti vauvaansa, oli Ennio Morricone. Loppujen lopuksi kaikki kävivät onnellisina.

Päivitys: Löysin lainauksen Ennio Morriconen itseltä:

John Puuseppä, olen pyytänyt häntä, kun hän valmisteli elektronista musiikkia avustajan kanssa elokuvan editointiin: "Miksi soitit minulle, jos haluat tehdä sen itse?" Hän yllätti minut ja sanoi: "Menin naimisiin musiikkisi kanssa. Siksi olen soittanut sinulle." Olin melko hämmästynyt, hän soitti minulle, koska hänellä oli musiikkini häissään. Sitten kun hän näytti minulle elokuvan, myöhemmin kun kirjoitin musiikkia, emme vaihtaneet ajatuksia. Hän juoksi pois, melkein häpeyttäen osoittamaan sitä minulle. Kirjoitin musiikin yksin ilman hänen neuvojaan. Luonnollisesti, koska minusta oli tullut melko älykäs vuodesta 1982 lähtien, olen kirjoittanut useita elämääni koskevia partituureja. Ja olin kirjoittanut yhden, joka oli elektronista musiikkia. Ja [Carpenter] otti sähköisen tuloksen.

#3
  0
MacKrazy
2014-02-17 13:16:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäisessä haastattelussa, jonka näin Carpenterin kanssa, hän sanoi, että Universal ei salli hänen tehdä ääniraitaa, mutta hänellä oli mahdollisuus työskennellä Morriconen kanssa, josta hän oli valtava fani. Se on hieno osoitus Morriconen kyvystä luoda pisteet, jotka todella kohtelivat ohjaajaa.

* "hän sanoi, ettei Universal salli hänen tehdä ääniraitaa" * - Kiitos vastauksesta. Voitteko varmuuskopioida jotenkin (ehkä missä näit tämän haastattelun, oliko se jokin dokumenttielokuva vai live-haastattelu?), Koska se olisi täysin uutta tietoa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...