Kysymys:
Oliko Edmond Dantès todella petturi?
row1
2011-12-05 16:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvassa The Count of Monte Cristo (2002) Edmond Dantès laskeutuu Elbaan, tappaa joitain brittiläisiä sotilaita ja hyväksyy tietoisesti Napoleon Bonaparten kirjeen. Kirjassa hän ei hyväksy suoraan Napoleonin lähettämää kirjettä eikä hänellä ole syytä uskoa, että sillä on mitään tekemistä Napoleonin kanssa.

Minulle tämä kohtaus Elbassa oli tarpeetonta (monin tavoin kuin yhdellä) ), on vaikea uskoa, että hän oli vain naiivi ja ymmärtää Mondegon ja Danglarsin pettämisen merkityksen.

Edmondin kosto ei ole perusteltua.

Joten voidaanko Edmond Dantèsiä pitää syyttömänä maanpetoksesta?

Kolme vastused:
#1
+9
Roshnal
2011-12-05 20:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen katsellut sanomaasi elokuvan. Kyllä, Edmond hyväksyy kirjeen, mutta ottaen huomioon aikataulun (se ei ole moderni elokuva modernissa yhteiskunnassa), mielestäni Edmondia ei voida pitää petturina. Tuohon aikaan pettämistä, rohkeutta jne. Arvostettiin erittäin korkealle.

Mitä tulee itse elokuvaan, sanomalla, että kirjeiden ottaminen lisää katsojien jännitteitä ja kyseenalaistaa Edmond Dantesin luonteen. Joten mielestäni se on välttämätöntä, eikä Edmondia voida täysin pitää petturina.

"Tuohon aikaan pettämistä, rohkeutta jne. Arvostettiin suuresti.", Mitä tarkoitat maanpetoksella, jota arvostettiin?
Tarkoitin, että jopa maanpetos on dramaattisempaa ja aiheuttaa juoruja talonpoikien keskuudessa. Se jopa nostaa hieman soturin asemaa kouluttamattomien talonpoikien keskuudessa.
#2
+5
Techiegirl
2011-12-07 14:40:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Edmond Dantes laskeutui Elbaan, antoi kirjeen kapteeni Marshallille kapteeni Lecleren kuolemansänkyyn antaman ohjeen mukaisesti. Hän otti myös toisen kirjeen tuntemattomalle henkilölle Marseillessa kapteeni Marshallilta. Hänen toimintansa perustui enemmän hänen haluunsa täyttää kuolevan miehen toive. Jos kapteeni ei olisi kuollut, Edmondin ei olisi tarvinnut ottaa kirjettä, kirjassa sanotaan, että Napolean tuli kapteeni Marshallin taloon, kun Dantes oli siellä ja puhui hänelle.

Ei voida myöskään kieltää, että Edmond Dantes suhtautui täysin naiivisti toimintansa seurauksiin, jos kuninkaan kansa tiesi sen.

Muokkaa: En ole katsonut elokuvaa, mutta olen lukenut äskettäin Wordsworth Classicsin julkaiseman kirjan. Joten ajatukseni perustuvat kovasti kirjaan.

Luulin, että he laskeutuivat Elbaan lääketieteellistä apua varten, enkä saanut vaikutelmaa, että kirje oli harkittu. Voisin kuitenkin helposti erehtyä.
Kuten lisäsin muokkaukseeni, kirjan mukaan kapteenin piti kerätä Napolean kirje. Koska hän oli kuolemaisillaan, hän pyysi Edmondia tekemään samoin.
Voisin erehtyä, mutta kirjassa en uskonut, että hän keräsi kirjeen suoraan Napoleonilta itseltään (wikipedia ehdottaa myös tätä): "Leclère, karkotetun Napoléon I: n kannattaja, on veloittanut Dantèsia toimittamaan kaksi esinettä: paketti Maréchal Bertrandille (karkotettu Napoleon Bonaparten kanssa Elban kanssa) ja kirje Elbalta tuntemattomalle miehelle Pariisiin "
@row1 Olen muokannut vastaustani. Kirjan mukaan Dantes keräsi kirjan kapteeni Marshallilta, mutta hän tapasi Napoleanin kapteeni Marshallin talossa vierailunsa aikana. [linkki] (http://www.literature.org/authors/dumas-alexandre/the-count-of-monte-cristo/chapter-01.html)
#3
+1
Ben Osborne
2018-07-26 01:00:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, Dantès luottaa siihen, että kirjeen sisältö on viattomia, ja hyväksyy sen vain vastahakoisesti.

Kun Napoleon pyytää ensin Edmundia toimittamaan kirjeen, Edmund sanoo ei (tai on suunnittelemassa) ennen Napolealaista keskeyttää).

Napoleon jatkaa sanomalla:

Se on vain yhden vanhan sotilaan kirje toiselle. Se on täysin viattomia, vakuutan teille. Mutta vielä tärkeämpää on se hinta, jota vaadin lääkärini käytöstä.

Voidaan väittää, että kirjeen hyväksyminen on typerää, mutta Dantès ei selvästikään tee sitä halusta. pettää Ranska tai auttaa Napoleonia saamaan valta takaisin. Jos hän haluaa niin, hän ottaa mielellään vastaan ​​kirjeen ilman tarvetta vakuuttaa lisää.

Kun Villefort (tuomari ja siten lain asiantuntija) kyseenalaistaa Edmundin, jopa hän myöntää, että Dantès ei ole petturi. , jossa todetaan nimenomaisesti: "Et ole petturi". Villefort saa Dantèsin heittää vankilaan vasta sen jälkeen, kun Dantès paljastaa, että hänen piti toimittaa kirje Villefortin isälle.

Lisäksi pieni korjaus sanallesi.

Dantès ja Mondego tekevät ei tappaa englantilaisia ​​sotilaita. Kun brittiläinen luutnantti leikkaa tajuttoman aluskapteenin, hän sanoo: "Se on minun haavoittuneille miehilleni." Tällä ei ole merkitystä kysymykseen siitä, onko Dantès petturi, mutta halusin tarjota kyseisen korjauksen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...