Kysymys:
Kuinka ydinreaktorin vika simuloitiin?
Néstor Sánchez A.
2011-12-04 09:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehkä joku, joka luki homonymin kirjan, johon Punaisen lokakuun metsästys perustuu, voi vastata tähän.

Punaisen lokakuun upseerit (lukuun ottamatta lääkäriä) simuloi reaktorivikaa ja säteilyvuotoa pakottaakseen miehistön hylkäämään aluksen. Mutta kun otetaan huomioon, että kyseessä oli ydinsukellusvene, pitäisi olla käytettävissä paljon annosmittareita (säteilyantureita), jotta voidaan havaita, ettei säteilyvuotoja ole.

Kuinka ne simuloivat vuotoa?

Kaksi vastused:
#1
+27
iandotkelly
2011-12-04 21:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyesti sanottuna sitä ei ole simuloitu. Se on todellinen, mutta pieni vuoto, ja lisäksi he liioittavat sen kokoa peukaloimalla miehistön pukeutuvia annosmerkkejä.

Kirjassa joku tekee pienen säteilyvuodon poraamalla pienen reiän. liittimen kierteen kautta jossakin jäähdytysjärjestelmän osassa. Vuotoa varten on vain riittävä paine, kun reaktori on täysin kytketty moottoreiden käyttämiseen. Reaktorin lähellä olevat säteilynilmaisimet on myös poistettu käytöstä, jotta vuoto ei paljastu heti, kun ne ovat edelleen lähellä Neuvostoliittoa. Se on jätetty sanomatta, mutta sinun on tarkoitus olettaa, että pääinsinööri on tehnyt tämän.

Lisäksi toinen salaliiton jäsen muutti säteilymerkkejä (altistamalla heidät röntgenlaitteelle muutama päivä juoniin lääkäri (joka ei ole osa salaliittoa) kerää rutiinit ja kehittää ne valokuvalla - ja huomaa, että ne osoittavat vuotaneen. Tämä on osa suunnitelmaa miehistön levottomuudesta ja tarjota tekosyy kapteenin odottamattomalle käytökselle. Vuoto on todella olemassa, mutta salaliitot ovat saaneet sen näyttämään suuremmalta kuin se todellisuudessa on.

Aluksi salaliitot lähettävät joitain keskitason insinöörejä etsimään vuotoa kädessä pidettävällä ilmaisimella, eivätkä he voi, koska reaktori on kytketty pois päältä eikä jäähdytysjärjestelmän höyryä ole riittävästi paineita vuotamaan - joten salaliittolaiset eivät tiedä onko vuotoa vai ei, ehkä annosmerkit ovat viallisia tai joku on tarkoituksella paljastanut merkit säteilyyn. Joten he käynnistävät reaktorin ja jatkavat matkaa Kuubaan.

Vasta myöhemmin juonessa pieni vuoto on ollut riittävän pitkä käynnistääkseen ilmaisimen eteenpäin sukellusveneessä. Tässä vaiheessa pääinsinööri liittyy vuodon etsimiseen ja 'havaitsee', miten vuoto tapahtui, ja korjaa sen.

Tähän mennessä miehistö on hyvin huolestunut vuodosta, vaikka säteilytasot ovat alhaiset. Joten vuoto on täyttänyt tarkoituksensa siihen mennessä, kun se on korjattu, edistää sabotaasihuhuja ja luo heille tilaisuuden käyttää reaktoria tekosyynä tehdä mitä tarvitaan myöhemmin. salaliittolaisille, jotta tämä vie muutaman päivän työstämiseen, koska tämä piti miehistön kiireisenä ja huolestuttavana, mutta lopulta se löydettiin ja korjattiin. Hallitsematon vuoto olisi antanut salaliittolaisille vain harvat mahdolliset uskottavat toimintatavat, ja tässä vaiheessa he eivät tiedä, miten tapahtumat sujuu. Joten he onnistuvat suunnittelemaan tilanteen, jossa he voivat käyttää reaktoria tekosyynä tarvittaessa, mutta vain tarvittaessa.

Kirja on melko pitkä ja sisältää kaiken tämän yksityiskohdan - paljon tätä jätetään pois elokuva on ilmeisesti, mutta juoni on edelleen sama - upseerit suunnittelevat tarkoituksellisen vuodon.

#2
  0
Pubby
2011-12-04 10:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole lukenut kirjaa, mutta minusta tuntuu siltä, ​​että se on ohi, joka päätyi toimintaan.

Se aiheuttaisi suurempaa epäuskoa, jos miehistö ei evakuoisi annosmittareiden takia, koska se uhkaisi heidän elämänsä ja sotilasuransa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...