Kysymys:
Tohtori Brandin runon merkitys
Ankit
2014-11-28 21:20:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä mene lempeästi tuohon yöhön;
Vanhuuden tulisi palaa ja riehua päivän päättyessä.
Raivo, raivo valon kuolemista vastaan ​​

Nämä ovat kuuluisia rivejä Dylan Thomasin runosta.

Nämä rivit toimittaa Dr. Brand Brand useita kertoja Interstellarissa. Elokuvan lopussa nämä rivit nähdään myös kaiverrettuna kiveen osoitteessa avaruusasema.

Mikä merkitys näillä linjoilla on elokuvassa?

Sivustolla [scifi.se]: [Mikä merkitys on professori Brandin runolla?] (Http://scifi.stackexchange.com/q/73606/10622)
Takaisin kouluun -viite;)
Kolme vastused:
#1
+14
Andrew Martin
2014-11-28 21:31:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyse on luopumisesta, mutta taistelusta elämän - ja selviytymisen puolesta - kaikin voimin.

Dylan Thomas kirjoitti runon itsestään isä David John Thomas. Runo (ja lainaamasi rivit) merkitsevät Thomasin uskoa siihen, että vanhuuden saavien, kuten hänen isänsä, ei pitäisi yksinkertaisesti suostua kuolemaan - pikemminkin heidän tulisi taistella sitä vastaan ​​ja varmistaa, että he elävät heidän elämänsä niin täydellisesti kuin mahdollista.

Huomaa, että Thomas viittaa kuolemaan hyvänä yönä - hän ei sano, että sitä on syytä pelätä tai se on jotain pahaa. Hän yksinkertaisesti sanoo, että sinun tulisi pitää kiinni elämästä niin kauan kuin pystyt.

Kun tohtori Brand käyttää sitä Tähtienvälisessä , se on symbolista ihmiskunnan jatkuva taistelu livenä - heidän halunsa olla menemättä kevyesti yöhön, mutta taistelemaan hampaita ja kynsiä selviytymisen puolesta.

On erityisen kiehtovaa, että tohtori Brand viittaa runoon , kuten myöhemmin saamme tietää, että hän on tehokkaasti luopunut suunnitelmasta A, jonka hän ei uskonut toimivan. Mutta tästä huolimatta hän silti yritti vastustaa menemistä varovasti hyvään yöhön pitäen työtovereidensa mielialaa ja yrittäen saada heidät uskomaan "Suunnitelma B" mikä toimi), oli oikea tie (vaikka hän itse ei uskoisi sitä). Tämä antoi heille syytä elää ja sai heidät taistelemaan ja työskentelemään kovasti ( pitäisi palaa ja rave päivän lopussa ) välttääkseen ihmiskunnan loppu ( raivo, raivo valon kuolemista vastaan ​​).

#2
+1
user48339
2017-03-23 04:49:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska hän tiesi Cooperin tavoin, että ihmiskunta löytää keinon elää. Hän halusi heidän laajentavan tutkimusta (kuten elämän pidentämistä) niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka hän valehteli, hän tiesi, että on olemassa mahdollisuus selviytyä, varma, että se ei ollut suunnitelma A, mutta hän tiesi. Joten siksi hän ei halunnut heidän menevän varovasti tuohon yöhön.

#3
  0
Davidwong
2017-10-20 11:04:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein tilin erityisesti, jotta voin punnita tätä aihetta, koska olen juuri kirjoittanut erittäin perusteellisen analyysin tästä Dylan Thomasin runosta. Vaikka Andrew Martin on aivan oikeassa, se menee paljon syvemmälle.

Tutkimalla paljon Thomasin nuoruutta ja suhdetta isäänsä, olin yllättynyt siitä, että hänellä oli todella kamala suhde hänen kanssaan ja halusi päästä kauas. Silti hän kirjoitti edelleen kuolemansänkyynsä kauniin runon, jota lainataan usein hautajaisissa tähän päivään saakka.

Runoutta analysoitaessa on otettava huomioon kuka tai mikä puhuja on ja mikä sen tarkoitus on. Tämän runon puhuja on kirjoittaja itse, joka puhuu kuolevalle isälleen ja pyytää häntä pysymään hengissä ja jatkamaan taistelua. Mutta kenen Dylan Thomas ajattelee olevansa? Hän pahoittelee isäänsä ja lähtee kotoa varhaisessa iässä eikä näe häntä VUOSIA ... luulee sitten voivansa vain kävellä isänsä viimeisillä rauhallisilla hetkillä ?! Sanat ovat vakuuttuneita, mutta runon puhuja ja hänen aikomuksensa ovat itsekkyys.

Kyllä, runossa on edelleen kyse siitä, että ei mene alas ilman taistelua, mutta harkitse sitä sanovaa henkilöä omien etujensa vuoksi.

Jos katsot elokuvaa uudelleen, näet vain kaksi runoa puhuvan hahmon, tohtori Brand (Michael Cain) ja tohtori Mann (Matt Damon). Mikä tuo on? Kaksi itsekkäintä hahmoa koko elokuvassa ... ja niin juoni sakeutuu!

Haluatko vaihtaa käyttäjänimesi ....
@Davidwong Mitä David Thomas teki, mikä johti siihen, että Dylan Thomas jätti hänet, ja minkä konkreettisen ilmeisen sinun on pääteltävä, että Dylan kirjoitti runon omaksi eduksi? Keitä me olemme tuomitsemaan isän ja pojan väliset suhteet? Suhteen eläminen on paljon vaikeampi kuin kirjoittaa tutkimuspaperi muutamalla tarkalla sanalla. Muuten uskon, että monet taideteokset, kuten runot ja kappaleet, jotka ovat syntyneet taiteilijan hetkellisestä nerosta. "Älä mene lempeästi _ (hmm, tulen kuuluisaksi tämän runon kanssa) _ hyvää yötä ..." Luulen, ettei.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...